Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Viitor sumbru pentru bugetul oraşului Ocna Mureş pentru anul 2014

Publicat

- 257 vizualizări

Alocarea bugetară din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pentru anul viitor a fost redusă de Guvern, în medie la nivel național, cu aproape 25%, iar alocările din impozitul pe venit cu 8%. Astfel, bugetul județului Alba pierde aproape 200 de miliarde de lei vechi, după cum a anunțat vineri președintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Șeful administrației județene a mai explicat că, dacă se mențin aceste diminuări de buget, sunt comune și chiar orașe din Alba care vor avea mari dificultăți în a mai funcționa, dând ca exemplu Ocna Mureșul, Abrudul, Baia de Arieș, Ighiu, Lopadea Nouă, Mihalț, Meteș care vor pierde fonduri de peste 1 miliard de lei vechi. Este posibil ca aceste administrații locale să nu mai poată plăti lucrările contractate ceea ce ar putea genera închiderea unor firme și șomaj pentru angajații acestora.

Mai multe detalii despre acest subiect pe ziarulunirea.ro

Contactat telefonic primarul oraşului Vinţeler Silviu a declarat: "Tăierile” nu sunt făcute pe criterii politice, ca exemplu în județul Vrancea vor fi alocate sume mai mici cu 29% și Teleorman, sume mai mici cu peste 30%. Judeţul Alba este un judeţ cu cele mai mici "tăieri" pentru că în acest judeţ economia merge iar pentru oraşul Ocna Mureş 100.000 lei (1 miliard vechi n.r) nu e o sumă care să pună în pericol pe viitor bunul mers al oraşului. Este vorba doar de proiectul de buget pe 2014, rezultatul final poate fi altul. "

Publicitate
Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *