Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureş, un oraş plin de câini vagabonzi

Publicat

- 239 vizualizări

Foto: Salcau Sergiu

Dacă ai treabă în oraş, dimineaţa devreme sau seara târziu, trebuie să îţi faci curaj. Haite întregi de câini vagabonzi colindă întreg oraşul Ocna Mureş toată ziua şi toată noaptea, însă cum se lasă seara şi până dimineaţă devin stapânii oraşului şi rişti să o păţeşti daca intri pe teritoriul lor.

Acum e perioada lor, de împerechere şi sunt foarte agresivi. Dar ne punem întrebarea: cum de sunt agresivi dacă au fost sterilizaţi aproape toţi pentru că în urmă cu 9 luni o firmă de ecarisaj din Turda a început străngerea acestor câini, tratarea şi sterilizarea lor?

Conform contractului nr. 17711 din data de 28 decembrie 2012 Asociaţia "Centrul de Ecarisaj Turda" trebuia să efectueze următoarele:

"- identificarea câinilor fără stăpân

– capturarea, transportul şi predarea la adăpostul propriu din Turda a câinilor capturaţi

– acordarea de consultaţii medicale de specialitate în vederea trierii şi pentru administrarea tratamentelor necesare

– realizarea operaţiunilor specifice de aplicare a tratamentului: vaccinare, deparazitare, sterilizare a câinilor fără stăpân precum şi eutanasierea în cazurile în care se impune aceasta

– marcarea câinilor fără stăpân prin crotaliere, cipare, tatuare sau zgărzi cu însemnele specifice Centrului de Ecarisaj şi înregistrarea acestora în evidenţa centrului"

     Pentru toate acestea asociaţia, prin contract, a încasat suma de 215 lei (TVA inclus) per animal însă nu mai mult de 12.900 lei (fara TVA) pentru toată activitatea.

Nimeni nu ştie să răspundă la această întrebare. Câinii parcă s-au şi înmulţit faţă de iarna trecută, iar dacă te uiţi atent cam unul din cinci poartă un semn că a trecut pe la ecarisaj.

Oare există undeva o situaţie cu ce s-a făcut legat de problema câinilor în Ocna Mureş şi dacă da, ochii noştri ai muritorilor şi muşcaţilor de rând o poate vedea? Problema, destul de sensibilă şi la nivel naţional în urma tragediei petrecute în urmă cu o lună în Bucureşti, ar trebui luată în serios şi de administraţia locală pentru că nu e nici pe departe rezolvată.

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *