Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Spitalul orășenesc Ocna Mureș închis oficial pentru a fi redeschis!

Publicat

- 287 vizualizări

Astăzi, 14 august 2013, guvernul Ponta a luat o decizie care va schimba în bine viitorul ocnamureșenilor: a aprobat închiderea OFICIALĂ a spitalului orăşenesc Ocna Mureş pentru a se putea da undă verde înfiinţării unui centru multifuncţional!

Spitalul din Ocna Mureș a fost închis de guvernul BOC în urma Hotărîrii de Guvern 212 din 2011. Însă în ultima perioadă s-a constatat că spitalul nu fusese închis legal în baza acelei HG 212/2011 deoarece lipseau mai multe acte la dosar. Mai mult, Consiliul Local Ocna Mureș din acea vreme nu a aplicat hotărârea ci a emis propria hotărâre prin care concesiona unitatea medicală unei firme din București.

În aprilie 2013, Consiliul Local Ocna Mureș a votat hotărârea numărul 53 care propunea desființarea spitalului orășenesc Ocna Mureș în vederea înființării unui centru multifuncțional. Această hotărâre era necesară pentru ca spitalul să fie închis legal şi mai apoi să se poată redeschide sub o altă formă. Cu această hotărâre, Ministerul Sănătăţii a putut să promoveze alt dosar la Guvern pentru a putea fi emisă o hotărâre de… închidere a Spitalului din Ocna Mureş.

Asta s-a întâmplat astăzi: spitalul din Ocna Mureş a devenit istorie şi pe acte, însă de acum încolo Consiliul Local Ocna Mureş, Consiliul Judeţean Alba şi Spitalul Judeţean Alba vor putea demara procedurile oficiale pentru înfiinţarea unui centru multifuncţional care poate avea o structură formată din cabinete de specialitate, între 5 şi 20 paturi pentru spitalizarea de zi, compartiment de primire a urgenţelor, laborator de analize medicale şi/sau laborator de radiologie imagistică.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *