Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Aer irespirabil ieri la Ocna Mureş în urma unui incendiu la groapa de gunoi a oraşului

Publicat

- 241 vizualizări

Foto: Daniela Tulbas Muller (facebook)

 

     Halda de gunoi a oraşului Ocna Mureş a ars ieri, 30 iulie, câteva ore bune, incendiul fiind stins seara târziu cu ajutorul celor două autospeciale ale pompierilor din oraş. Din cauza fumului gros şi urât mirositor provenit de la incendiu pe mai multe străzi din oraş aerul a fost aproape irespirabil.

     În această dimineaţă halda de gunoi încă fumega aşa că s-au luat măsuri fiind trimise din nou maşinile pompierilor acolo. Un reprezentant al Gărzii de Mediu Alba se află la această oră în Ocna Mureş.

    Groapa de gunoi a oraşului a fost închisă pe data de 16 iulie 2013 ca urmare a proiectului judeţean  "Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba" dar şi în urma protestelor ocnamureşenilor. Halda de gunoi a oraşului a adunat de-a lungul timpului gunoi şi nu numai devenind în timp o adevărată bombă ecologică ce a pus şi pune în continuare în pericol sănătatea locuitorilor oraşului Ocna Mureş.

   Incendiul de aseară nu este singular. Ecologizarea gropii de gunoi va elimina pe viitor astfel de incidente neplăcute. Până atunci astfel de incendii vor apărea fie din cauza căutătorilor în gunoaie fie din alte cauze.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *