Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Calificare gratuită pentru 98 de angajați de la firme de construcții din Alba

Publicat

- 352 vizualizări

 

Beneficiarii programelor de formare profesională sunt angajați din construcții, inclusiv intreprinderi individuale și membri ai intreprinderilor familiale, dar și persoane fizice autorizate pentru activități în sectorul construcții,  din județul Alba. Cursurile teoretice şi practice sunt organizate prin proiectul „Formare profesională pentru dezvoltare “,  derulat de de SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia,  în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale-CERESS Alba.

Patru programe de calificare în derulare

În derulare sunt patru programe de calificare profesională, la care participă 98 de salariați de la firme de construcții din județul Alba. Două dintre programe („Tehnician în construcții și lucrări publice“-pentru14  salariați), „Inspector resurse umane“-pentru 28 de salariați) sunt de nivel III. Tot în desfășurare sunt cursurile teoretice și practice pentru programul de „Izolator“(curs de nivel II), frecventat de 28 de salariați, respectiv de „Pavator “(curs de nivel I),urmat de alți 28 de angajați. Informații suplimentare se pot obține la telefon 0258/813800, persoană de contact Cosmin Clit, manager proiect.

Prin aceste programe este încurajată atât formarea persoanelor cu un nivel scăzut de educație și calificare, cât și evoluția în carieră a salariaților care urmează cursurile de nivel III, în urma cărora vor obține un statut profesional superior. Proiectul contribuie și la atingerea indicatorilor asumați de România în domeniul formării profesionale. Mai exact 15 % dintre adulți, cu vârsta între 25-64 de ani,  trebuie să participe la programe de învățare pe tot parcursul vieții. În plus, certificatele obținute de cursanți în urma absolvirii sunt recunoscute  pe piața muncii din țară, iar printr-o procedură simplă și în Uniunea Europeană.

 Servicii gratuite de informare, consiliere și orientare profesională

Cel puțin 200 de salariați de la firmele de construcții din județul Alba vor primi de la specialiștii proiectului servicii care promovează consilierea și orientarea în carieră pe tot parcursul vieții. Prin proiect a fost semnat un Acord de colaborare cu angajatorii, prin care se asigură inclusiv sesiuni de specializare pentru salariații cu atribuții de personal. Astfel, este înlesnit accesul oricărei persoane la programe de educație/formare sau pe piața muncii, indiferent de vârstă, nivelul de educație sau domeniul de activitate.

Prin proiectul „Formare profesională pentru dezvoltare “, ce se va derula până în august 2013, sunt promovate avantajele calificării complete atât în rândul angajaților, cât și al angajatorilor. Este co- finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane –POS DRU 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie  2.3 „Acces şi participare la Formare Profesională Continuă“.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *