Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Percheziţii în Ocna Mureş şi Războieni la hoţi de motorină din locomotive şi cisterne CFR

Publicat

- 337 vizualizări

Poliţiştii din Alba au efectuat ieri, 7 percheziţii domiciliare, pentru documentarea activităţii infracţionale a 6 persoane suspectate de comiterea mai multor furturi din locomotive şi vagoane CFR.

La data de 25 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au probat activitatea infracțională a şase bărbaţi din Ocna Mureş şi Războieni, judeţul Alba, cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat, delapidare şi tăinuire.

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada 2011 -2013, patru dintre suspecţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 49 de ani, ar fi sustras în repetate rânduri motorină din locomotivele şi cisternele societăţii CFR, precum şi produse agricole şi îngrăşăminte chimice.

În activitatea infracţională, cei patru au fost ajutaţi la transportul şi depozitarea mărfurilor furate, de alţi doi bărbaţi, din Ocna Mureş. Ulterior, motorina, produsele agricole şi îngrășămintele sustrase erau valorificate la diverşi agricultori din Ocna Mureş şi din localităţile limitrofe sau erau folosite de suspecţi în gospodăriile proprii. 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – I.P.J. Alba au efectuat 7 percheziţii la domiciliile suspecţilor.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Alba, poliţişti din Aiud şi Ocna Mureş, precum şi din cadrul Serviciului Anticorupţie Alba.

În urma percheziţiilor, au fost găsiţi 805 litri de motorină, 105 litrii de ulei de motor şi transmisie, doi saci de azotat de amoniu, bunuri susceptibile a proveni din furt.

Au fost ridicaţi, de asemenea, 2.580 de lei, despre care există suspiciunea că provin în urma valorificării de către suspecţi a bunurilor sustrase.

Cinci dintre suspecţi au fost conduşi, în cursul zilei de ieri, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii comiterii infracțiunilor de furt calificat, delapidarea şi tăinuire.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *