Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Oraşul Ocna Mureş a devenit un mare şantier

Publicat

- 215 vizualizări

Hagău, iunie 2013

 

De cum intri în oraşul Ocna Mureş, ai de aşteptat la semafor pentru că podul rutier, care este poarta de intrare în acest oraş, este în reparaţie capitală. Se asfaltează străzi, altele sunt sparte pentru canalizare. Nici drumul spre Uioara de Sus, cunoscut de localnici ca "Hagăul", nu a scăpat. Se reface trotuarul, strada este reparată şi asfaltată iar daca mergi puţin mai sus vezi cum este amenajat un teren sintetic. Întreg cartierul Uioara de Sus este modernizat, lucru care nu s-a mai întâmplat de la construcţia lui pe vremea comunismului.

Au început demolările pe fosta platformă industrială UPSOM. Pentru început sunt vizate căteva clădiri foarte vechi care sunt într-o stare avansată de degradare.

Pe lângă toate acestea, în centrul oraşului alte lucrări stau să înceapă. Este vorba de modernizarea şi reparaţia Casei de cultură "Ion Sângerean" şi tot modernizarea, de această dată, a pieţei agroalimentare.

Lucrările de modernizare la casa de cultură vor consta, în interior, în reparaţia scenei, înlocuirea scaunelor şi zugrăvirea pereţilor iar în exterior se va amenaja o cale de acces pentru persoanele cu dizabilităţi iar faţada clădirii va fi refăcută.

În ceea ce priveşte piaţa agroalimentară, renovată şi modernizată în urmă cu câţiva ani, va primi totuşi un strat de asfalt nou după ce în prealabil reţeaua de canalizare va fi schimbată şi adaptată noilor condiţii de exploatare a pieţei.

Spre toamnă, centrul oraşului (strada N. Iorga) va primi un ultim covor asfaltic, după ce vor fi montate borduri.

Aşadar mare parte din oraşul Ocna Mureş e un şantier. Cu forfota specifică, lucrările creează disconfort şi neplăceri. Unii dintre noi au nervii întinşi la maxim. Iar lucrările vor mai dura încă multe luni. Însă oraşul se schimbă la faţă pentru un viitor mai bun se pare. Alţii zic că oraşul e mort. Dumneavoastră ce credeţi?

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *