Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

S-a aprobat construirea unui nod rutier la Decea între DN1 şi autostrada Sebeş-Turda

Publicat

- 525 vizualizări

Așa cum v-am informat în urma cu câteva zile, vă spuneam că discut cu cei de la CNADR și cu proiectantul, ceea ce pentru mulți, însemnă o misiune imposibilă: un nod de urcare/coborâre la ieșire din Decea pentru cei 40.000 de locuitori din zona Mirăslău, Unirea, Lunca Mureșului, Ocna Mureș. În lipsa acestui nod, cetățenii din aceste localități ar fi urmat să aibă cel mai apropiat punct de autostradă la Aiud sau Turda. Din punct de vedere economic, lipsa nodului ar fi afectat posibilitățile de dezvoltare a zonei. Scrisoarea argumentată trimisă de CJ Alba împreuna cu primarul orașului Ocna Mureș a convins proiectantul și CNADR. Vă pot spune că de astăzi este oficial. Nodul este prins și trasat în proiectul tehnic al autostrăzii Sebeș-Turda”, a declarat Florin Roman pentru presă.

Vă reamintim că proiectul autostrăzii Sebeş-Turda nu prevedea un nod rutier şi pentru oraşul Ocna Mureş, accesul pe autostradă fiind posibil cel mai aproape la Aiud şi Turda. Astfel s-a propus ca la km. 53 al autostrăzii, în zona localităţii Decea, să se includă în proiect un nod rutier.

Primăria Ocna Mureş a început demersurile încă din 7 iunie 2013 când s-a trimis Ministrului Dan Şova o scrisoare prin care  se solicita modificarea proiectului autostrăzii. Interesant că la căteva zile această ideea a fost propusă şi de domnul Antoniu Poienaru care în nume personal a trimis d-lui Mircea POP, dir. general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, prin adresa nr.7709/11.06.213, solicitandu-i sa modifice traseul autostrazii Sebes-Turda, in nodul rutier de perspectiva din dreptul localitatii Decea, pentru a facilita accesul la autostrada a locuitorilor orasului Ocna-Mures. Domnul Poienaru a primit şi dânsul vestea pe care a postat-o pe blogul personal:

Stimate Domn,

Va informez ca se va  executa si nodul rutier pe autostrada Sebes-Turda  intre Inoc si Decea, care deserveste si Ocna Mures, pentru care dl primar s-a batut cu autoritatile locale si centrale, la intalnirea de la Aiud din 17.06.2013.

Este aprobat prin Certificatul de Urbanism.

Mandriti-va cu primarul dvs.

Numai bine va doresc!

Iulian Pana

Sef colectiv Drumuri-Autostrazi

sursa: http://antoniupoienaru.finantare.ro/2013/06/21/ocna-mures-va-avea-acces-la-autostrada-sebes-turda/

A urmat în 17 iunie 2013, la Aiud, o întâlnire a primarilor localităţilor care vor fi traversate de autostradă unde primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, a solicitat includerea în proiect a unui nod de perspectivă în zona Decea-Inoc, care să facă legătura cu Ocna Mureș: „Orașul are perspectivă economică, iar construirea unui nod de perspectivă reprezintă un avantaj pentru 40.000 de persoane”. Proiectanții au declarat că vor lua în considerare includerea nodului rutier în acea zonă.

"Mă bucur că factorii de decizie au înţeles că şi oraşul Ocna Mureş trebuie să se dezvolte. Prin acest nod rutier oferă şansa dezvoltării zonei având în vedere concurenţa "neloială" între nordul şi sudul judeţului (oraşul Sebeş) din punct de vedere a căilor de comunicaţie rutiere." ne-a declarat astăzi la aflarea veştii, primarul Vinţeler Silviu.

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *