Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Ocna Mureş – Plecaţi şi Rămaşi…

Publicat

- 214 vizualizări

 

Oare de ce nu pot unii sa vada ce s-a intamplat in Ocna Mures? Oare de ce inca cei "ramasi" acuza pe cei "plecati" de tradare… Oare nu s-a dovedit in ultimii zece-cincisprerzece ani ca cei "plecati" au sustinul orasul cu banii trimisi pentru copiii pe care i-au lasat acasa la bunici, bani trimisi pentru a-si cumpara un apartament, bani trimisi pentru a-si cumpara o casa, o masina! Bani pe care i-au stricat in Ocna Mures de fiecare data cand veneau in concedii…

Ce preturi aveau proprietatile in Ocna Mures acum 4-5 ani cand cei "plecati" o duceau bine acolo unde erau si trimiteau bani in Ocna? Sau vreti sa spuneti ca salariile mari de la Soda si Salina (2-300 euro/luna) au facut posibil sa se vanda un apartament cu 30-40.000 euro???? Vreti sa spuneti ca cei 900 de someri de la Soda au adus "somaj" lunar in Ocna si asta era bunastare? Nu dragii mei, Ocna a mers pana au trimis bani cei "plecati" . Daca cei din Spania mai trimiteau bani asa ca si acum 5 ani, in Ocna apartamentele ar fi fost tot 30.000 ca avea cine sa le cumpere.

Am auzit "povesti" ca in "Ocna sunt bani"… de unde? In Ocna sunt bani daca exporta cineva piatra din Mures in alte orase, daca exporta cineva sare din mina in alte orase, daca statul plateste "somaj" sau daca cei "plecati" trimit bani acasa. Din pacate un oras nu poate "imprima/lista" bancnote dupa bunul plac. Un oras trebuie sa "aduca" bani prin locurile de munca create, care "exporta" munca, produsul sau inteligenta. Acum , daca in Ocna Mures cineva a avut grija ca sa se inchida majoritatea locurilor de munca, daca cineva a avut grija sa nu apara noi locuri de munca in ultimii 20 de ani, cum putea cineva care a ramas acolo sa "ajute" la bunastarea orasului decat cu "ajutorul de somaj" care venea de la Bucuresti…? Va rog sa va uitati in jur si sa va dati seama ca banii in Ocna nu apar primavara pe malul Muresului, ei trebuiesc scosi din Mures (piatra) sau din mina (sare) , sau din agricultura (slabe sanse) sau mica industrie (foarte mica din pacate). E asa de usor pentru cei ramasi sa dea vina pe cei "plecati" pentru toate esecurile lor. Ce vina avem noi, cei plecati? Unde am fi lucrat noi daca ramaneam? Cum ar fi putut ajuta mai mult Ocna Mures cei plecati decat au facut trimitand sute de mii de euro de care au beneficiat restaurantele, alimentarile, toti micii intreprinzatori din oras.. si nu in ultimul rand Primaria care a luat taxe din toti acesti bani!!! Noi am fi venit toti inapoi daca am fi avut unde sa lucram. De aceea venim cat de des putem ca ne e drag locul natal, dar nu dati vina pe noi, pentru ca nu noi am distrus Ocna Mures.

Eusebiu Micu – Irlanda
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *