Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Transilvania centrala – o posibila noua denumire pentru centrul tarii

Publicat

- 427 vizualizări

 

Asa cum rezulta dintr-un raport a caror rezultate au fost publicate de Consiliul Consultativ pentru Regionalizare, Romania ar putea fii impartita in 7 sau 8 regiuni.

Regionalizarea tarii se va face luand in calcul influentele culturale, migratia populatiei, stadiul de dezvoltare zonala, dar si numarul de locuitori recomandat pentru fiecare zona.

 

Raporul prezinta o noua harta a Romaniei regionalizate, cu cele 7 sau 8 regiuni, in functie de modul in care Bucurestiul va fi repartizat. Conform datelor acelui raport, Romania va fi impartita astfel:

1. Muntenia Sud, regiune care ar putea cuprinde şi regiunea Bucureşti (Regiunea 8)

2. Dunărea de jos (Regiunea Sud-Est)

3. Moldova de Nord (Regiunea Nord-Est)

4. Transilvania Centrală (Regiunea Centru)

5. Transilvania de Nord Vest (Regiunea Nord Vest)

6. Banat Vest (Regiunea Vest)

7. Oltenia.

Referitor la zona in care se afla Judetul Alba, este mentionat faptul ca „segmentarea Transilvaniei (în sens larg), a zonelor de dincolo de Carpaţi, în trei regiuni de dezvoltare, posibile regiuni administrative devine pe deplin inteligibilă dacă luăm în seamă regiunile funcţionale relevate de fluxurile de migraţie interjudeţeană”. De asemenea sunt amintite regiunile ca Braşovul, Clujul şi Timişul, care „sunt centre pentru trei regiuni funcţionale puternic structurate”. Conform raportului, „Judeţele care constituie regiunea Centru, spre exemplu, sunt structurate pe reţele funcţionale care leagă, în principal, Sibiu, Covasna, Harghita de Braşov, Harghita de Mureş, iar Mureş şi Alba de Sibiu”.

Raportul mai arată că „regiunile cu grad redus de urbanizare vor fi obligate să adopte, ca regiuni administrative, politici adecvate pentru reducerea deficitului de ocupare non-agricolă a populaţiei, de infrastructură de locuire modernă”.

 

Sursa: mediafax.ro

Foto Antena3.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *