Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

O nouă modalitate de a-ţi petrece timpul liber la Ocna Mureş

Publicat

- 1.285 vizualizări

Complexul "Lac Luncani"

 

       În urma cu ceva timp am publicat pe acest site imagini cu oraşul Ocna Mureş din avion, imagini care au încântat pe foarte mulţi dintre dumneavoastră. Mulţi m-au întrebat de cine au fost făcute şi cu ce ocazie.

       Imaginile au fost făcute de către un domn din Cluj Napoca, Zoli, de la aeroclubul Luncani, care efectua un zbor de agrement în zonă împreună cu pilotul Cristian Rotar. Personal mereu mi-am pus întrebarea cum arată oraşul meu natal de sus, străzile şi dealurile unde am copilărit. Ei bine aceste poze au venit la fix. Am decis să le împart cu cititorii site-ului Ocna Mureş Online. Acum că mi-am văzut oraşul natal de sus în imagini mi-am zis oare cum ar fi să îl văd "live" aşa cum a făcut-o domnul Zoli. Şi din aproape în aproape am ajuns să discut cu acest domn şi chiar cu unul din piloţii care efectuează astfel de zboruri de agrement, comandor Andres Mircea şi am rămas surprins să constat că nu trebuie să scoţi o "căruţă de bani" ca să te bucuri de o astfel de experienţă. Mai mult, dacă te prinde microbul poţi ajunge chiar să pilotezi aşa ceva pentru că mai nou se organizează cursuri de pilotaj la acel aeroclub şi chiar poţi sări cu paraşuta. Şi toate astea la o aruncătură de băţ de Ocna Mureş.

       Complexul "Lac Luncani" se află la mai puţin de 20 km de oraşul Ocna Mureş. Cum acolo se află un aerodrom,  în ultima vreme au început să se organizeze zboruri de agrement în special pentru prezentarea avioanelor ultrauşoare, pentru promovarea şi stimularea activităţilor aeronautice şi atragerea de noi pasionaţi ai zborului. Preţurile acoperă doar cheltuielile de exploatare ale aeronavelor.

Iată câteva din serviciile oferite:

      Zboruri de prezentare aeronave –100 ron / persoană –15 minute

      Zboruri de agrement în diferite zone turistice –-100 ron / persoană –15 minute

    Prima lecţie de zbor–zbor de aclimatizare şi familiarizare cu comenzile unei aeronave ultrauşoare–150 ron / persoană –20 minute teorie–20 min zbor

     Scoală de pilotaj pentru obţinerea licenţei de pilot aeronave ultrauşoare– minim 60 ore pregătire teoretică + 40 ore de zbor aeronava ultrauşoară 4400 euro–durata 6 luni – 1 an

      Zboruri de agrement cu avion Cessna 172 –3 locuri –300 ron -15 minute

      Zboruri în ţară şi străinătate cu avion Cessna 172 –3 locuri – 200 euro ora de zbor.

Şi toate la câţiva paşi de Ocna Mureş. Mai gândeşte-te… Eu cum mai ajung la Ocna Mureş sper să trag o plimbare "pe sus".

Foto: Zet Art

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *