Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Apa potabilă, stigmatul orașului Ocna Mureș

Publicat

- 299 vizualizări

 

    O zi, două sau chiar trei, ocnamureșenii ar fi îndurat un lucru cu care deja sunt obișnuiți: apă potabilă de proastă calitate (asta ca să fim indulgenți în exprimare). Însă o săptămână să îți curgă apă maro cu turbiditate mult peste limita normală, să rămâi fără apă ore întregi, să îți arunci perdele albe sau cămăși albe la gunoi pentru că le-ai spălat cu apa plină de rugină și toate astea în pragul sărbătorilor pascale e prea de tot.

     Nervii oamenilor din orașul Ocna Mureș sunt întinși la maxim. Ei nu se pot bucura în liniște de Învierea Domnului pentru că trebuie să facă fel și fel de "improvizaţii" pentru a se putea spăla sau efectua diverse activităţi prin gospodărie. Stocul de apă plată din fiecare magazin alimentar din Ocna Mureş e pe terminate, oamenii au fugit pe la izvoarele din jurul oraşului, alţii şi-au montat filtre sau şi-au umplut butoailele de prin curte cu apă în speranţa că rugina din apă se va decanta şi o vor putea folosi. Nu îi mai interesează explicaţiile tehnice, "logice" ale autorităţiilor, răul este deja făcut.

     Acum de sărbători, mulți dintre noi și-au invitat prieteni, rude din alte orașe la ei în Ocna Mureș. Oare ce zic acești oameni legat de această situație?

     Nu e prima dată că vine apă maro la robinetele ocnamureșenilor. Dar de această dată apa este un maro spre negru, uneori roșie. La un moment dat apa a fost oprită pentru a se spăla bazinul de pe dealul Banța și o porțiune din conducta principală de alimentare cu apă a orașului. Dacă se știa că se va  tulbura apa datorită consumului excesiv pentru că a venit căldura dar și pentru că oamenii au folosit apă mult mai mult în gospodărie ca să se pregătească de sărbători de ce nu s-au luat măsuri înainte? Păi după spălare tot apă tulbure va veni până se va curăța întrega rețea!!! Chiar nu se pot evita astfel de situații mai ales că nu e prima dată?

     "Problema apei potabile în Ocna Mureş e veche. Pentru a evita astfel de situaţii avem deja prins în bugetul de anul acesta construirea unui al doilea bazin de 1000 mc până în toamnă pe dealul Banţa, la Uioara de Jos, o investiţie ce se ridică la 4-5 miliarde lei vechi bani ce vor fi alocați din fondul de dezvoltare a CTTA APA SA dar și din bugetul Primăriei Ocna Mureș.  În acest mod vom putea alimenta oraşul dintr-un bazin în timp ce în celălalt se vor decanta resturile de oxid de fier, dacă va fi cazul cum se întâmplă acum. Odată cu modernizarea cartierelor din Ocna Mureș se înlocuiesc și țevile de alimentare cu apă. Astfel de lucrări durează însă vrem ca pe anul viitor totul să fie gata." a declarat primarul Silviu Vințeler.

     Acum la robinet nu e apă potabilă e apă industrială… Orice s-ar zice de băut nu se poate bea (vezi foto sus) nu poți spăla haine, ți se înfundă filtrele de la centrala termică. Însă ceea ce e sigur e că oamenii din Ocna Mureș vor plăti apă potabilă la sfârșitul lunii  și nu apă industrială. Punem pariu?

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *