Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Casa distrusă de lângă „groapa de la Plus” a fost dărâmată

Publicat

- 224 vizualizări

Peisajul dezolant din zona "gropii de la Plus" începe să fie doar o amintire. De trei luni au loc lucrări de  reconstrucţie a drumului distrus de lângă groapă dar şi alte lucrări de amenajare a zonei. Astăzi, 24 aprilie 2013 a fost demolată şi casa grav afectată de dezastrul din decembrie 2010. Este vorba de casa doamnei Persida una din cele două clădiri evacuate în ziua de 22 decembrie 2010 din cauza extinderii gropii.

O suprafaţă de teren de peste 10.000 de metri pătraţi s-a prăbuşit într-un crater uriaş format în apropierea centrului oraşului. Supermarketul PLUS s-a prăbuşit în apă, împreună cu alte câteva imobile din apropiere şi cu drumul care asigura accesul în oraş. Motivul prăbuşirii solului l-a reprezentat formarea unui gol în subteran, în galeriile fostei mine de sare din oraş. Atunci, o parte din clădirea doamnei Persida, recent renovată, s-a prăbuşit în groapa formată până sub casa ei.

Ziua de 22 decembrie 2010 va fi greu de uitat pentru mulţi dintre noi. A fost o zi neagră în istoria oraşului însă mulţumim lui Dumnezeu că nu au fost victime. Demolarea acestei case şi amenajarea zonei grav afectate este un pas spre normalitate, o încercare de a reda oraşului imaginea de altădată atât cât se poate.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *