Suntem şi pe:

Stiri diverse

Fierul vechi se va vinde doar pe baza legitimării

Publicat

- 421 vizualizări

Ministerul Economiei dorește să interzică achiziționarea fierului vechi de la persoane fizice datorită faptului că furtul de fier vechi din infrastructurile de gaze, telecomunicații, petrol, infrasctructura de energie, apă și alte sectoare de utilitate publica, poate pune în pericol viața și siguranța cetățenilor.

 "Se interzice achiziţionarea de la persoane fizice a deşeurilor metalice feroase şi neferoase provenite din sectorul energetic, inclusiv sectorul producţiei de petrol şi gaze naturale, al telecomunicaţiilor, serviciilor de apă şi canalizare precum şi din alte sectoare de utilitate publică", potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă elaborat de Ministerul Economiei.

Cumpărătorii de fier vor fi nevoiți să ceară celui care vinde fierul datele de identificare, respective numele, prenumele, actul de identitate, codul numeric personal și domiciliul. Vânzătorii vor primi amnezi cumprinse între 10.000 și 30.000 lei, daca aceștia refuză informațiile solicitate de cumpărător.

În decursul lunii martie din anul 2012, Guvernul a interzis firmelor care confecționează fier vechi constând în metale feroviare, precum şina de cale ferată, să mai achiziționez fierul vechi de la persoane fizice, precizând faptul că s-au produs pagube materiale în valoare de peste 10 milioane lei, în același timp fiind afectată și siguranța circulației trenurilor.

 

Sursa: Mediafax.ro

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design