Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Raportul primarului oraşului Ocna Mureş pe anul 2012

Publicat

- 207 vizualizări

 

"La început fiecărui de an, este o datorie statuată de prevederile legale şi una de onoare faţă de cetăţenii orașului Ocna Mureș, să fac cunoscute principalele activităţi de interes public desfăşurate de administrație în anul care s-a încheiat, precum şi principalele obiective pentru anul 2013.

În anul 2012 Administraţia s-a străduit să găsească cele mai bune soluţii pentru o gospodărire judicioasă a banilor. Am reuşit, prin finanţări din bugetul local, să contracarăm parţial efectele negative ale crizei care ne afectează economic și social în ultimii ani, precum și efectele dezastrului din 2010.

A fost asfaltat drumul ocolitor din zona sensului giratoriu, drum care rezolvă astfel traficul în zona afectată de prăbușirea din anul 2010. De asemenea au fost asfaltate străzile Cuza Vodă, Ecaterina Varga, Mihail Kogălniceanu, Ștefan cel Mare.

Din alocările de la bugetul local au continuat lucrările de modernizare a străzilor, aleilor, parcărilor, a spaţiilor verzi precum şi a locurilor de joacă pentru copii din cartierele de blocuri dar şi pietruirea unor străzi de pământ.

Au fost pietruite străzile Stăvilarului, Abatorului, Simion Bărnuțiu, Tudor Vladimirescu, Cîmpului, Libertății, Zefir, Alexandru Țitruș, Livezilor, strada Nouă, Minerilor, Axente Sever, Ciocărliei, precum și pe străzile din localitățile aparținătoare Războieni, Cistei și Micoșlaca.

S-a executat modernizarea cartierului Mălin, concretizată în asfaltarea tuturor străzilor dintre blocuri, amenajarea spațiilor verzi aferente, precum și amenajarea parcului de joacă pentru copii. De asemenea, în același cartier, pe malul Mureșului, a fost curățată și pregătită ca zonă de agrement terenul aflat în zona Podului Nou, prin amenajarea unei plaje și a unui teren pentru activități sportive și de recreere.

S-a executat întreținerea și refacerea majorității rigolelor și a canalelor de scurgere din zona orașului, ca prim pas spre realizarea unei protejări eficiente a localității împotriva inundațiilor.

Tot în a doua jumătate a anului trecut a fost executată și finalizată alimentarea cu apă a localităților Cistei și Micoșlaca, lucrare în valoare de peste 900.000 lei și care a cuprins peste 12 km de conductă, 7 hidranți și 27 de cișmele. Finanțarea acestei lucrări a fost realizată prin fonduri de la Banca Mondială.

Îmbunătățirea serviciilor medicale în localitate reprezintă o prioritate absolută pentru Administrație. Un prim pas a fost făcut prin finalizarea favorabilă a litigiului privind clădirea și aparatura fostului Spital. Demersurile noastre continuă spre deschiderea unui Centru Medical Multifuncțional, iar câteva dintre proiectele finalizate sau în curs de execuție vin tocmai în sprijinul acestui deziderat.

S-au început și finalizat lucrările privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă a clădirii Spitalului.

S-a început proiectul de reabilitare a sistemului termic al Policlinicii Spitalului.

Anul trecut au fost demarate o serie de proiecte, unele de o importanță majoră pentru comunitatea orașului nostru, lucrări care se continuă și în 2013.

În contextul îmbunătățirii calității serviciilor medicale și desfășurarea acestora în condiții decente, se va finaliza în cel mai scurt timp reabilitarea sistemului termic al Policlinicii din oraș.

S-au început lucrările de reabilitare a Podului Nou, ele fiind necesare datorită faptului că asupra acestui obiectiv nu s-au efectuat lucrări de refacere din 1984, anul în care a fost dat în folosință. Traficul greu care a crescut constant an de an a condus la necesitatea lucrărilor începute anul trecut.

Tot datorită acestui fapt, a creșterii semnificative a traficului greu în zona Podului Nou, am efectuat toate demersurile necesare realizării unei variante ocolitoare a centrului orașului și a străzii Mihai Eminescu.

S-au inceput lucrările la refacerea zonei rutiere afectate de prăbușirea din 2010, aducerea acesteia la forma inițială și reluarea treptată a traficului ușor în zona sensului giratoriu. Această lucrare urmărește înlăturarea efectelor dezastrului din 2010, rambleierea și stabilizarea zonei afectate.

S-a început proiectul de modernizare a cartierului Uioara de Sus, finalizându-se în primă etapă proiectarea acestei lucrări. Este o lucrare amplă, care urmărește refacerea străzilor, spațiilor verzi, iluminatului public din zonă, precum și crearea de spații verzi ditate cu mobilier urban și terenuri de joacă pentru copii.

Lucrările de monitorizare și supraveghere a zonelor periculoase din oraș vor fi efectuate și în anul 2013, ca o continuare a celor deja existente din anii 2011 și 2012.

S-au început lucrările de refacere și extindere a rețelei de apă-canal a orașului Ocna Mureș în cadrul proiectului susținut de Consiliul Județean și S.C. APA CTTA S.A. la nivelul județului. Este vorba de reabilitarea și extinderea a peste 27 de km de rețea și a stațiilor de pompare a apei. Finalizarea acestei lucrări în 2014 va fi urmată de realizarea de covor asfaltic pe străzile pe care s-au efectuat lucrările respective.

În ceea ce privește proiectele anului 2013, ele au în vedere îmbunătățirea calității învățământului, lucrări la obiective culturale, medicale, lucrări de infrastructură, precum și o serie de lucrări necesare pentru deschiderea Centrului Medical Multifuncțional.

Pentru îmbunătățirea serviciilor SVSU se va urmări achiziționarea unei autospeciale PSI, cele existente în dotare fiind depășite din toate punctele de vedere.

Școala gimnazială „Lucian Blaga” urmează a fi modernizată.

Clădirea Grădiniței cu program prelungit nr. 6 va fi reabilitată.

Laboratoarele de informatică și de chimie ale Liceului Teoretic Petru Maior vor fi modernizate și dotate cu aparatură nouă.

Clădirea Spitalului va fi supusă unor lucrări ample de modernizare, astfel încât Centrul Multifuncțional să își poată desfășura activitatea în condiții de igienă și de siguranță conforme cu actul medical.

Vor fi scoase la licitație spațiile cu destinație cabinet medical din clădirea Policlinicii.

Vor începe lucrările de modernizare a rețelei de apă din cartierul Uioara de Sus – străzile Salcâmilor, Blocurilor, Aleea Independenței, Lungă.

Se va începe proiectul privind refacerea canalului de gardă a orașului, plecând de la concluziile rapoartelor de evaluare a zonei, realizate de MINESA S.A. și CONVERSMIN S.A., conform HG 1376/2010.

Străzile Vasile Alecsandri, Dr. Ion Rațiu și Tudor Vladimirescu vor fi modernizate prin acoperire cu covor asfaltic, realizarea de rigole, canale de scurgere și trotuare.

Vor fi demarate lucrările de modernizare la Casa de Cultură, în special a interiorului acesteia, pentru o mai bună desfășurare a activităților culturale și artistice din oraș.

Piața Agroalimentară va fi modernizată, astfel încât activitățile specifice să se desfășoare în condiții decente și de siguranță pentru cetățean.

Târgul de animale urmează a fi proiectat și executat pentru ca și acest comerț să se facă în condiții civilizate.

Acțiunile de ecarisaj vor continua și în anul 2013, astfel încât căinii fără stăpân să nu mai reprezinte un pericol pentru localnici.

Va fi finalizat proiectul privind sistemul de supraveghere wireless, sistem absolut necesar pentru păstrarea ordinii publice și instrument de real ajutor pentru poliția locală.

Vă mulţumesc pentru sprijinul pe care mi l-aţi acordat în anul 2012 şi sper să fiţi alături de mine pentru ca astfel să putem finaliza proiectele aflate în curs de derulare precum şi materializarea celor viitoare."

 

Primar

Silviu Vințeler

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *