Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Autostrada Sebeş-Turda mai aproape de realitate

Publicat

- 413 vizualizări

Proiectul autostrăzii Sebeș-Turda începe să se contureze. Acesta ar putea fi finalizat în luna august a acestui an. Realizarea autostrăzii va fi finanțată în proporție de 85% din fonduri europene și 15% va fi contribuția statului român. Autostrada va avea o lungime de aproximativ 74 km și costurile estimate ale construcției depășesc 1 miliard de euro. În funcție de durata procedurilor de licitație, lucrările ar putea începe anul acesta, iar termenul de finalizare este sfârșitul anului 2016.

Autostrada pornește de la centura orașului Sebeș, merge în paralel cu drumul național, pe partea dreaptă a orașului și continuă între șoseaua de centură a orașului Alba Iulia și râul Mureș. La ieșire din Alba Iulia, în zona sensului giratoriu, autostrada va trece pe partea stângă a drumului național, spre Turda. În zona orașului Teiuș, autostrada trece din nou pe partea dreaptă a drumului național, între Mureș și oraș. Se continuă astfel până la Aiud, iar, la Mirăslău-Unirea, autostrada trece din nou pe partea stângă a drumului național, până la Dumbrava și la limita județului Cluj.

Intrările și ieșirile de pe autostradă vor fi construite în zona fiecărui oraș de pe traiectoria acesteia: la Oarda de Jos, la intrare și ieșire din Alba Iulia, la intrare și ieșire din Teiuș, la intrare și ieșire din Aiud, ieșire la Rădești, intrare la Oiejdea, intrare și ieșire la Mirăslău-Decea și ultima ieșire la Dumbrava.

Foto: alba24.ro

Citeşte mai multe despre acest subiect pe alba24.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *