Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

O nouă carte de identitate

Publicat

- 875 vizualizări

 

Cartea electronică de identitate este noul act care va ocupa un loc în portofelele oamenilor, după  data de 1 iulie 2013. Acestă carte de identitate este concepută pentru a garanta un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate.

Pentru ca actul să ajute la protecţia individului, acesta va conţine amprenta degetelor arătătoare de la ambele mâini. O fotografie va înfăţişa fizionomia persoanei cu o stare comună, cu ochii deschişi, cu faţa vizibilă de la bărbie până la frunte, fără eventuale umbre de lumină. Fotografia trebuie să fie realizată pe un fundal deschis, pentru ca trăsăturile persoanei să fie cât mai vizibile.

Va exista un cip, inclus în cartea de identitate, în care vor fi incluse fotografia şi amprenta, care sunt stocate în baza de date a S.N.I.E.P  (Sistemului Naţional Informatic de Evidenţă a Populaţiei) şi în bazele lor de date de producţie.

Cărţile de identitate vor avea o valabilitate de patru ani pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani, şapte pentru cei cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, şi permanent pentru cei care au cei 55 de ani împliniţi.

Sursa: alba24.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *