Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

O nouă autostradă va fi construită la mai puţin de 10 km de Ocna Mureş

Publicat

- 342 vizualizări

Este vorba despre autostrada Sebeş-Turda care va fi construită până în 2016 potrivit recentelor declaraţii ale ministrului Dan Şova şi a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman. Tronsonul în lungime de 74, 10 kilometri va face legătura între Culoarul IV Paneuropean Arad – Sibiu și Autostrada Transilvania. Lucrările vor începe în toamna acestui an.

Potrivit declaraților vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, în momentul de față se lucrează la refacerea studiului de fezabilitate, prevăzut inițial pentru un drum expres între localităţile Sebeş şi Turda. Valoarea estimată a lucrărilor este de circa 920 milioane de euro, finanțarea investiției fiind făcută prin Programul Reţeaua Trans-Europeană de transport (TEN-T), iar 85% din costuri vor fi suportate de fondurile europene.

Cei 74,10 km de autostradă vor prelua traficul pe DN1 de la Sebeș până la Turda, reducând semnificativ timpul pentru a ajunge de la Alba Iulia la Cluj-Napoca. Autostrada va fi practic  o centura pentru toate localitățile din Alba Iulia și Câmpia Turzii, respectiv Teius, Aiud, Unirea.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *