Suntem şi pe:

Imaginea zilei

Imaginea zilei: Cofetăria din Ocna Mureş de la începutul secolului trecut

Publicat

- 1.339 vizualizări

 

Cartofilia – pasiunea pentru cărţi poştale – este una dintre cele mai îndrăgite şi răspândite pasiuni din lume, la fel de apreciată ca şi colecţionarea de monede sau timbre. Lucru posibil datorită diversităţii excepţionale de subiecte şi imagini, practic orice domeniu este ilustrat de cărţile poştale. Datorită acestei pasiuni avem astăzi, posibilitatea să revedem oraşul Ocna Mureş aşa cum era la începutul secolului trecut.

O astfel de carte poştală vă prezint astăzi în imaginea de mai sus, în care este surprinsă vechea cofetărie a oraşului situată vis-a-vis de clădirea băilor sărate din Ocna Mureş. Construită din lemn şi sticlă, clădirea era amplasată pe promenada care se intindea pe multe sute de metri paralela cu parcul oraşului. În imagine, după acei pomi ar trebui să se vadă în depărtare clădirea restaurantului Nr.1 iar în stanga se pot observa alţi pomi care străjuiau drumul care ducea spre ieşirea din oraş (actuala stradă Mihai Eminescu).Greu de crezut, zona care astăzi e doar un pietriş, var, motorină şi gropi era mai demult plină de copaci iar printre aceştia existau diverse clădiri printre care şi cofetăria din imagine.

Undeva prin anii '50-'60 clădirea este transformată în dispensar. În prezent ea nu mai există ca multe alte edificii din oraş: Restaurantul Minerilor (Nr.1), Băile Sărate, Biserica evreiască şi lista poate continua.

Publicitate

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *