Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Firmele care au cumpărat activele societăţii UPSOM doresc să construiască un parc industrial în Ocna Mureş

Publicat

- 458 vizualizări

 

"Cumpărătorul platformei industriale UPSOM Ocna Mureş este firma “Govcrest International” SRL Bucureşti, în asociere cu societatea “Aloref” SRL Alba Iulia care are obiect de activitate comerțul cu deșeuri metalifere. Firma din Bucureşti are ca asociat majoritar Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco SA), cu 51 la sută din părţile sociale. Al doilea asociat important este Ştefan Boghiu, cu 47,45 la sută din părţile sociale. Acesta conduce afacerile societăţii în calitate de director general.  

Govcrest Internaţional a fost înfiinţată în anul 1991 şi se ocupă cu comerţul intern şi internaţional de produse chimice şi echipamente utilizate în acest domeniu de activitate. Planurile cumpărătorului este de a transforma zona în parc industrial, prin promovarea unei hotărâri de Guvern. Fostul combinat GHCL UPSOM SA Ocna Mureş, cel mai mare producător de sodă calcinată din România, a intrat în faliment, în noiembrie 2012.

Firma albaiuliană asociată în tranzacție, ALOREF SRL, are sediul pe Soseaua de Centură a municipiului Alba Iulia și desfășoară ”Comerț cu ridicata a deșeurilor și resturilor”. Potrivit ListaFirme.ro, ALOREF are doi asociați, pe Florin Popa și Maria Popa, iar administrator este Valentin Beldean. Firma a înregistrat în 2011 o cifră de afaceri de 78.644 375 lei (aproximativ 18 milioane euro) și un profit de 2.05. 332 lei (aproximativ 475.000 euro).". se arată pe Anchete.Alba24.ro

Domnul Ştefan Boghiu, a fost cel care l-a sunat luni seara pe primarul oraşului Ocna Mureş după semnarea contractului pentru a-l anunţa personal. "M-a sunat directorul societăţii care a cumpărat UPSOM şi mi-a spus că vor să deschidă un parc industrial ceea ce este un lucru bun pentru oraşul nostru pentru că va atrage investiţii noi. La inchiderea UPSOM Ocna Mureş au rămas pe drumuri peste 800 de oameni iar primăria a pierdut peste 400.000 lei pe an venituri la buget local. " a declarat primarul Silviu Vinţeler.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *