Suntem şi pe:

Stiri diverse

Nici Finlanda nu ne vrea in Schengen: România şi Bulgaria două ţări prea corupte

Publicat

- 750 vizualizări

Helsinki, Finlanda

 

Încă o lovitură pentru România pe tema aderării la Spaţiul Schengen. Finlanda susţine că va bloca aderarea României şi Bulgariei, înaintea reuniunii miniştrilor europeni de Interne pe această temă, anunţă postul public de televiziune YLE, în pagina electronică.

Atât Guvernul, cât şi Parlamentul au declarat că cele două ţări sunt prea corupte şi nu trăiesc conform principiilor statului de drept, o precondiţie pentru aderarea la spaţiul Schengen. Obiecţia Finlandei este susţinută de Germania.

Ministrul finlandez de Interne Päivi Räsänen a respins afirmaţiile potrivit cărora poziţia Helsinki este legată de problema romilor est-europeni care vin să cerşească în oraşele finlandeze. Räsänen a declarat că România şi Bulgaria au fost primite prea uşor în UE.

Anterior, Finlanda şi-a exprimat îngrijorarea faă de faptul că România şi Bulgaria nu vor putea securiza în mod corespunzător frontierele externe ale UE din cauza corupţiei.

Şi Germania respinge aderarea României la Schengen

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat duminică, într-un interviu pentru Spiegel, că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Sursa: jurnalul.ro

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design