Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Cel mai scump sortiment de benzină costă de astăzi aproape 7 lei

Publicat

- 341 vizualizări

 

Astăzi, prețurile carburanților au depășit un nou prag istoric. Cel mai scump sortiment de benzină costă 6 lei și 84 de bani.Experții susțin că această creștere se datorează scumpirii petrolului pe piața internațională din acest început de an.

Soferii au ajuns în culmea disperării, 42% dintre ei susțin că vor fi nevoiți să renunțe la mașina personală dacă prețurile carburanților nu vor scădea.

Am ajuns în această situație pentru că s-au scumpit produsele petroliere pe piața chinezească, dar și pentru că în Orientul Mijlociu apele sunt tulburi. Doar un noroc a făcut ca prețurile din România să nu explodeze.

"Începutul anului a fost marcat de creșterea leului față de dolari și asta a estompat puțin din creșterea prețului combustibilului la pompă" crede Victor Safta, analist financiar.

Statul român este beneficiarul direct al acestor scumpiri, în condițiile în care câștigă enorm din urma taxelor și accizelor aplicate la vânzarea produselor petroliere. – potrivit stirileprotv.ro

Potrivit datelor statistice, stalpii bugetului Romaniei sunt in special companiile petroliere care, impreuna cu cele de tutun, acopera 9 la suta din cheltuielile bugetare.

Poate așa se explică faptul că avem carburant mai scump decât în Luxemburg, Austria sau Spania.

Luxemburg – 1.28 euro
Polonia – 1,31
Bulgaria – 1,35
Austria – 1,36
Spania – 1,38
Romania – 1,39
Italia – 1,75
Suedia – 1,73
Marea Britanie – 1,67

Sursa : energy.eu

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *