Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

IPJ Alba ne informează

Publicat

- 312 vizualizări

Foto: arhiva

 

"În data de 10.02.2013, poliţiştii din Lunca Mureşului l-au identificat pe principalul suspect de comiterea unui furt, dintr-un local public, faptă în legătură cu care au fost sesizaţi în dimineaţa aceleiaşi zile. Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit că în seara zilei de 09.02.2013, G.R.A., de 31 de ani, din Lunca Mureşului, în timp ce se afla într-un bar din aceeaşi localitate, profitând de neatenţia personalului din bar, a sustras de sub tejghea, suma de 950 de lei şi 24 de tichete de masă, prejudiciul total cauzat prin fapta sa fiind de 1.166 lei. Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au reuşit să recupereze de la suspect suma de 600 de lei şi cele 24 de tichete de masă care au fost restituite reprezentantului societăţii comerciale păgubite. Faţă de G.R.A., cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat."

"La data de 09.02.2013, ora ,13.00, poliţiştii rutieri din Ocna Mureş l-au depistat, pe strada Digului din Ocna Mureș, pe L.T.K., un minor de 16 ani, care conducea un motoscuter, fără a poseda permis de conducere.
Faţă de minor, poliţiştii au întocmit actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.

Reamintim tuturor cetățenilor că începând cu data de 19 ianuarie 2013, au intrat în vigoare prevederile, pentru modificarea si completarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
În conformitate cu noile prevederi legale (Legea 203 din 09 noiembrie 2012), mopedele sunt considerate autovehicule iar pentru conducerea lor pe drumurile publice este necesar un permis de conducere din categoria AM.
Ύn consecinţă mopediştii sunt obligaţi să respecte normele rutiere privind circulaţia pe drumurile publice destinate autovehiculelor;
Permisul de conducere categoria AM poate fi obţinut de persoane cu vârsta de peste 16 ani, după susţinerea unei probe teoretice şi a uneia practice.
Permisele de conducere eliberate pentru orice categorie sunt valabile pentru categoria AM, specifică mopedelor.

Atenţie mopedişti! Conducerea mopedelor pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere constituie infracţiune!"

IPJ alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *