Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Administraţia din Ocna Mureş vrea să transforme spitalul orăşenesc în spital de recuperare

Publicat

- 452 vizualizări

          

 

             Primarul din Ocna Mureş, Silviu Vinţeler împreună cu directorul DSP Alba, Horea Timiş au participat, în perioada 25-27 ianuarie 2013, la “Forumul Internaţional pentru turismul de sănătate” de la Iași, alături de specialiști și factori de decizie din domeniul turismului balneoclimateric din țară și din străinătate (domnul Vasile Cepoi consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru cu atribuții în Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor, prof univ Vasile Astărăstoaie – președintele Colegiului Medicilor din România, domnul Nicu Rădulescu – președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România, dl. Emilian Imbri consilier în Ministerul Sănătății, James Ko conducător al Departamentului de Turism Medical din cadrul Universității Hallym din Korea de Sud, Bernard Luyiga de la Universitatea Makerere, dl. Lucian Mirescu și dl. Vasile Frone de la Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie institut care propune Ministerului Sănătății autorizarea, din punct de vedere medico-balnear, a unităților medico-balneare și de recuperare).

             Materialele prezentate și discuțiile purtate au avut ca punct comun turismul de sănătate ca formă de dezvoltare economică și socială a zonelor cu potențial balneoclimateric. Concluziile finale au fost că trebuie sprijinit întregul potențial balneoclimateric al țării, potențial care nu este deloc de neglijat. Spitalele de recuperare, specifice fiecărei zone reprezintă o soluție reală și viabilă pentru multe localități precum Ocna Mureș.

            "Concret, pentru orașul nostru deschiderea unui spital de recuperare este o variantă cât se poate de realistă în scenariul dezvoltării economice și sociale a zonei. Este chiar o necesitate având în vedere potențialul balneoclimateric existent și demonstrat practic o lungă perioadă de timp prin existența Băilor Sărate.

            În Ocna Mureș există potențial, voință și surse de finanțare pentru a deschide un spital de recuperare, fără însă a neglija existența unui centru multifuncțional pentru problemele medicale ale locuitorilor orașului și a celor din localitățile învecinate, în total peste 30.000 de oameni.

            Crearea unui spital de recuperare în Ocna Mureș, bazat pe specificul balneoclimateric al zonei, este prioritară. Reprezintă o investiție ce poate atrage anual sume importante din tratamente medicale și de recuperare, cu servicii specifice pentru diferite forme de asistență socială, privată sau de stat.

              Un spital de recuperare în Ocna Mureș este un moment important în refacerea economică și socială a orașului și a localităților înconjurătoare.

            Repet, există voință. Există potențial, atât uman cât și natural. Există și surse de finanțare. Adică ceea ce este necesar pentru a crea în Ocna Mureș un spital de recuperare care să completeze un centru medical multifuncțional." a declarat primarul Silviu Vinţeler într-o conferinţă de presă organizată astăzi, 30 ianuarie 2013, la Alba Iulia.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *