Suntem şi pe:

Articolele zilei

Primarul comunei Unirea, Gheorghe Alba, răspunde la acuzaţiile care îi sunt aduse

Publicat

- 791 vizualizări

             Sunt primarul comunei Unirea, jud. Alba, prof. Gheorghe Alba.

            Cele două cereri de informații publice au fost trimise în data de 23.01.2013 pe adresa de e-mail a primăriei și au fost înregistrate cu numerele 435/23.01 și respectiv 438/24.01. Tot în aceeași zi, 23.01.2013 a fost trimisă și reclamația administrativă. La cele două cereri s-a comunicat răspunsul din data de 28.01.2013, conform documentului pe care îl anexez. CLICK AICI.

            Reclamația administrativă nu are ca acoperire niciun refuz al administrației locale de a oferi informații de interes public (Cap. 6, art. 32 și art. 33 din Legea 544/2001). Volumul mare de informații cerut de numitul Ilea Ovidiu necesită mai mult de 10 zile pentru a asigura un răspuns complet, ceea ce duce la aplicarea art. 16, pct. c din Normele Metodologice de aplicare a Legii 544/2001.   

           Faptul că toate documentele solicitate nu au putut fi accesate pe site-ul primăriei, tot numitul Ilea Ovidiu ne poate da mai multe informații asupra motivului, deoarece după părăsirea funcției de consilier personal (2008 – 2010) al fostului primar, acesta a administrat site-ul primăriei între 2010 și 2012 pentru suma  de 50 de euro pe lună. Plecarea dânsului în 2012 fără a preda toate informațiile necesare gestionării site-ului a dus la situația de acum, când www.primariaunireaalba.ro nu este funcțional. Cât timp site-ul a fost în administrarea numitului Ilea Ovidiu (perioada 2010-2012) pentru suma de 50 de euro pe lună, au fost publicate 2 (două) hotărâri de Consiliu Local, fără a fi publicate și celelalte informații de interes public, așa cum se stipulează în Legea 544/2001 și Normele metodologice de aplicare a acesteia.

            Referitor la achiziția acelei utilitare VW Caddy menționez că achiziția este a Primăriei și nu a mea personală. Numitul Ilea Ovidiu cunoaște foarte bine faptul că singurul autoturism al Primăriei, Daewoo Nubira din 1996, este într-o stare deplorabilă după ce motorul a luat foc. Faptul că toată comuna cuprinde 7 sate întinse pe o suprafață de 9999 ha este un motiv cel puțin suficient ca primăria să aibă măcar un autovehicul funcțional în dotare. Toate documentele justificative privind necesitatea acestei achiziții, precum și caietul de sarcini se regăsește în Hotărârea de Consiliu Local adoptată cu 14 voturi pentru și o abținere din totalul de 15 consilieri și pot fi oricând studiate la sediul Primăriei.

            Cei 25.000 de euro vehiculați de numitul Ilea Ovidiu ca preț al autoutilitarei respective înseamnă de fapt 79.486,61 lei CU TVA, conform facturii pe care o anexez  CLICK AICI. Se vede clar că la cursul menționat pe factură cumpărătorul (comuna Unirea) a achitat valoarea de 17.454,24 euro CU TVA sau 14.076 euro FARA TVA.

            Hotărârea Consiliului Local nr. 1/10.01.2013 privind majorarea taxelor și impozitelor conform HG 1309/27.12.2012 este justificată astfel:

– proiectele ce urmează a fi implementate sau care sunt în derulare prin diferite finanțări au TVA cuprinse la cheltuieli neeligibile, sume care trebuie achitate din bugetul local;

– la preluarea mandatului primăria a preluat datorii de aproximativ 500.000 lei (5 miliarde lei vechi) pentru diferite cheltuieli angajate de vechea administrație, conform documentului anexat CLICK AICI .

            În ceea ce privește concesionarea acelui spațiu aflat într-o stare avansată de degradare, procedura legală prevede o evaluare și o licitație, proceduri care urmau să fie puse în practică, deoarece acordul de principiu privind scoaterea la licitație a acelei concesiuni există. Din păcate aceste etape nu pot fi omise pentru nimeni, legea este aceeași pentru toți.

            Închirierea spațiului de 20 mp de la parterul clădirii în care se află Căminul Cultural (Căminul Cultural propriu-zis se află la etaj) s-a făcut respectând procedurile de acord de principiu, evaluare, licitație, finalizându-se cu închirierea la prețul de 2,5 euro/mp/lună, pentru birouri.

            Serviciul de salubritate urmează, în primă etapă, a fi delegat prin atribuire directă strict pe comuna Unirea, apoi scos la licitație întrucât execuția sa nu se face numai pe comuna noastră ci și pe celelalte comune din jurul orașului Ocna Mureș. Retragerea SALPREST a afectat și celelalte localități, nu numai comuna noastră.

            În final vreau să le mulțumesc încă o dată locuitorilor comunei Unirea pentru răbdarea și încrederea acordată și să le confirm din nou că sunt primarul de care comuna are nevoie. Voi duce la bun sfârșit toate proiectele menționate mai sus și voi implementa pe viitor și alte proiecte necesare comunei și locuitorilor săi.

Gheorghe Alba

Primar comuna Unirea, jud. Alba

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design