Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Am primit la redactie: Primarul comunei Unirea, Gheorghe Alba, ameninta cetatenii care ii solicita sa intre in legalitate!

Publicat

- 606 vizualizări

"Totul a inceput in momentul in care i-am facut o cerere prin care ii solicitam anularea HCL ( hotarere consiliu local) aprobate in data de 10 ( privind marirea taxelor si impozitelor locale cu 16%) , (foto de mai sus n.r.) deoarece a incalcat prevederile legale. La doua zile de la depunerea cererii ma suna "primarul" Gheorghe Alba incepand sa ma ameninte sub diferite forme. Dupa 5 minute de amenintari i-am solicitat sa inceteze cu amenintariile ca este inregistrat si este pus si pe speaker sa-l auda si persoanele care erau in acel moment langa mine. Discutia a durat aproximativ 30 de minute, printre care i-am spus ca nu mi se pare normal sa mareasca taxele si impozitele cu 16% , sa ne lase fara salubrizare pe motiv ca nu a avut timp sa faca licitatie deoarece a fost ocupat cu achizitionarea Autoutilitarei (SUV VW caddy) aproximativ 100.000 lei. Afirmatia lui a fost: “ca el este primar aici si face ce vrea, ca imi arata mie ca locuitorii comunei Unirea vor plati tot 16% impozit chiar daca este nevoie sa revina asupra HCL de 100 de ori, dar imi va arata el mie ca nu face ce vrem noi  ( banuiesc ca noi cetatenii ).

Totodata nu a ezitat sa se lege si de preotul "popa" de care afirma ca impreuna cu mine comploteaza impotriva lui. Nu a uitat sa se lege nici de functionarii institutiei pe care o "conduce", fiind nemultumit ca sunt de pe vremea fostei conduceri si ca il urmaresc cand pleaca din primarie ca si ei la randul lor sa poata fugi acasa pentru ca asa au fost invatati de pe vremea fostei conduceri. Recomandarea mea pentru "domnul primar" este sa respecte legea si cetateanul, nu sa ameninte si sa iroseasca banii publici pe masini , dezapeziri, deratizari si servicii de contabilitate costisitoare pentru localitate.

Noi ca si cetateni avem alte probleme: nu avem serviciu de salubrizare, nu avem alimentare cu apa, nu avem canalizare, dar important este ca avem autoutilitara (SUV , VW Caddy) de aproxiamtiv 100.000 lei. Pe mine personal ma doare sa vad toate aceste lucruri, sa vad cum refuza sa sprijine un tanar care a dorit sa concesioneze un spatiu intr-o stare avansata de degradare pentru a-l reabilita pe fonduri europene fiind beneficiarul unui proiect european prin care creea in primul an 5 locuri de munca. De asemenea ma doare sa vad cum transforma caminul cultural in spatiu comercial  incalcand prevederiile L 118/2006. Vreau pe aceasta cale sa le promit locuitorilor comunei noastre ca nu-i voi permite domnului primar sa isi bata joc de ei si de banii publici. Recomandabil ar fi ca  dl "primar" sa se ocupe de exemplu de implementarea proiectului din fonduri europene  in valoare de 3 milioane de euro depus de vechea conducere (azilul de batrani, reabilitarea si modernizarea caminului cultural din Unirea II si alimentarea cu apa si canalizare pentru Ciugudul de Jos si cel de Sus).
Discutia este destul de lunga, am incercat sa relatez totul pe scurt.

Pe viitor impreuna cu mai multi locuitori de pe raza comunei noastre, urmeaza sa ne costituim ca asociatii legal constituite la procesul de elaborare a actelor normative si la procesul de luare a deciziilor conform legii 52/2003.

Sper sa ma sustineti si dumneavoastra in initiativa mea de a readuce in plan prioritar dezvoltarea cat mai aproape de decenta a comunei noastre.

Cu stima,
Ovidiu ILEA"

In virtutea dreptului la replică, contactat telefonic, primarul comunei Unirea, Gheorghe Alba, a spus că va da un răspuns complet zilele următoare la toate acuzaţiile care i se aduc de către domnul Ilea Ovidiu.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *