Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Patru bărbaţi din Luduş reţinuţi de procurorii din Alba în cazul bătrânului din Găbud, omorât în bătaie

Publicat

- 405 vizualizări

       

În noaptea de 8 spre 9 ianuarie 2013, un bătrăn fost bătut crunt în curtea propriei locuinţe din satul Găbud, comuna Noşlac, de persoane necunoscute care furau diferite bunuri din curtea locuinţei sale. Bărbatul de 74 de ani i-a surprins pe aceştia când încercau să fugă în grabă cu un cazan de ţuică, slănină şi cârnaţi. Hoţii surprinşi asupra faptului nu au stat pe gânduri şi se pare că i-au aplicat mai multe lovituri după care s-au făcut nevăzuţi.  Bătrânul a rămas fără cunoştinţă în zăpadă unde a fost găsit de soţia sa. A. Moldovan a fost transportat la spitalul din Alba Iulia unde a fost operat. La câteva zile de la operaţie a decedat.

Ieri după după două săptămâni de cercetări cei patru infractori au fost reţinuţi.Toţi din Luduş, judeţul Mureş, trei dintre ei fiind cunoscuţi cu antecedente penale.

Autorii infracţiunii sunt Strugurel P., de 31 de ani, Trifan P., de 45 de ani, Antonius Augustin P., de 33 de ani şi Gabriel P., de 37 de ani, toţi din Luduş, judeţul Mureş, ultimii 3 cunoscuţi cu antecedente penale. Cei patru riscă până la 25 de ani de închisoare.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 06/07.01.2013, în jurul orelor 23.30, cei  4 învinuiţi după o prealabilă înţelegere, au plecat în localitatea Găbud cu intenţia de a sustrage bunuri.  Ajungând în sat au pătruns fără drept în curtea imobilului aparţinând victimei unde, cu ajutorul unui levier au forţat sistemele de închidere a uşilor şi au sustras mai multe produse alimentare din afumătoare, băuturi alcoolice din beci şi un cazan din cupru dintr-o dependinţă, bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei. În acest timp, victima a ieşit afară şi i-a surprins pe autori în curtea locuinţei, motiv pentru care a trecut la urmărirea acestora, spre grădina casei. Pentru a-şi asigura scăparea, cei 4 autori i-au aplicat victimei mai multe lovituri cu un levier şi o bâtă provocându-i multiple leziuni traumatice grave”, se afirmă într-un comunicat al IPJ Alba.  

Alexandru Moldovan, de 74 de ani, a fost transportat la  Spitalul Municipal Aiud iar în urmare complicaţiilor apărute a fost transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale, iar la data de 11 ianuarie 2013 a decedat.

„Cei 4 învinuiţi au transportat bunurile sustrase la locuinţa acestora din oraşul Luduş, judeţul Mureş. Alimentele şi băutura le-au consumat iar cazanul din cupru l-au tăiat în bucăţi după care l-au valorificat unei persoane din Luduş contra sumei de 150 lei, care la rândul său l-a vândut unui centru de colectare a deşeurilor din municipiul Târgu Mureş, de unde a fost recuperat de poliţişti. În cursul zilei de 22.01.2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a celor patru învinuiţi, care au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba urmând ca azi, 23.01.2013, să fie prezentaţi Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă”, se mai afirmă în comunicatul IPJ.

În sarcina acestora s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de ”omor deosebit de grav”, ”tâlhărie” şi ”violare de domiciliu”. Cercetările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei oraşului Ocna Mureş şi ai secţiei de poliţie rurală Ocna Mureş, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba şi al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *