Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Iepuri din Ocna Mureş, campioni la Expoziţia Naţională

Publicat

- 438 vizualizări

 

În săptămâna care tocmai a trecut a avut loc în Cluj-Napoca la Expo Transilvania Expoziţia Naţională de porumbei, păsări de curte, păsări exotice şi iepuri 2013. Familia Coroiu a participat cu 14 exponate (11 iepuri şi 3 cocoşi) şi a obţinut rezultate foarte bune: 2 titluri de campion la rase diferite. Radu Coroiu face parte din Asociaţia “Crescătorilor De Păsări Şi Animale Mici Luduş2011”.

Creşte numai  iepuri de rasă, tatuaţi, cu certificate de origine. Deţine exemplare frumoase şi participă în fiecare an la expoziţiile naţionale sau locale obţinând rezultate foarte bune. Anul acesta a atins următoarele performanţe:

IEPURI DIN RASELE:
– Californian (2 masculi) – un CAMPION din luna iulie 2012 cu 94 puncte + un mascul de 91,5 puncte;
– Chinchilla Mare (1 mascul) – 94 puncte;
– Neozeelandez (5 masculi) – un CAMPION cu 95,5 puncte + masculi de 94 puncte, 93,5 puncte;
– Uriaş Gri (1 mascul) – 94,5 puncte;
– Uriaş Pestriţ (1 mascul + 1 femelă) – 92 respectiv 93,5 puncte.

COCOŞI RASA ITALIENE:
– 3 cocoşi – 92 puncte. 

            Pentru Radu Coroiu iepurii sunt o pasiune, dar şi o mică afacere. Munceşte mult şi atent în selecţionarea exemplarelor pentru reproducţie. Liniile atent selecţionate provin din ţări precum Germania, Slovacia, Ungaria sau Austria. “Iepurii sunt pentru mine cele mai frumoase animale şi îi iubesc de când mă ştiu. Este o adevărată mândrie să ajungi campion la nivel naţional cu iepuri crescuţi de tine.” (ne spune Radu).

În data de 15-17 februarie 2013 Asociaţia “Crescătorilor De Păsări Şi Animale Mici Luduş2011” organizează o expoziţie de porumbei, păsări de curte şi animale de blană. Expoziţia va avea loc în Sala de Sport a Şcolii Generale nr. 1 din Luduş, str. Republicii, nr. 55, iar duminică, 17 februarie se va organiza şi un târg în curtea şcolii, evenimente la care va participa şi familia Coroiu.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *