Suntem şi pe:
Clinica Sante

Coltu' lu' Bebitzu

Da’ eu pe unde mai trec?

Publicat

- 1.905 vizualizări

Spune lumea că trăim într-un oraş monoton, în care nu se întâmplă nimic. Adevărat, cum zici, dar o fază ca asta, numai cu “monoton” n-o poţi caracteriza.

Să vedem! Cine ştie, ridică două degete sus! Unde se află trecerea de pietoni pe Str. Nicolae Iorga? O să-mi ziceţi că strada are 2 sau 3 treceri şi mă veţi întreba la care din ele mă refer. Ok… Mă refer la cea mai apropiată trecere de sensul giratoriu. Şi acum, ori vă împărţiţi pe două treceri, ori o să-mi spuneţi cu toţii, că “Cea mai apropiată trecere de sensul giratoriu este chiar lângă cele două alimentare”.

Bine, bine, acolo ştiu şi eu că este, dar ce ne facem? Cine ne spune că acolo e trecere de pietoni?Bătrânii oraşului? Te uţi pe şosea (apropo, dacă mă aude cineva de mai sus… mai reparaţi gropile oameni buni!) şi nu vezi nimic, nici urmă de dungi albe.I-adevărat, dungile negre există, doar că e o mică problemă: sunt una lângă alta şi nu văd niciuna albă. Aşadar şi prin urmare, noi nu avem trecere de pietoni acolo, cel puţin în teren (în acte o fi, dar nu ne interesează prea tare).

În căutare de zebre dăm, din greşeală, peste o rămăşiţă a uneia. E chiar pe colţ, la o aruncătură de băţ de sensul giratoriu. Se văd câteva urme ale zebrei, semn că cineva a încercat să o mănânce, dar nu a mâncat tot. Nesimţitul! Binenţeles, asasinul e sensul giratoriu. Acolo, după cum se vede şi în imagine, se observă câteva dungi albe, şterse şi secţionate. Da, până nu demult acolo era o trecere, care în acte, se zice că nu mai e.

Şi acum să experimentăm un foarte posibil caz. O bătrânică vrea să treacă de pe o parte pe cealaltă parte a străzii, respectând legea. Întrebarea e: Pe unde va trece bătrânica? Eu zic că e chiar simplu… unde vede dungi albe, acolo trece. E cel mai probabil caz. Dar ce s-ar întâmpla dacă, din nefericire, bătrânica ar fi lovită de o maşină? Cine e vinovatul? Baba sau şoferul?

 

Autor: Serafim

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *