Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Primăria din Ocna Mureş intenţionează să cumpere Stadionul Soda

Publicat

- 280 vizualizări

Stadionul Soda Foto: adevarul.ro

     Ieri, 9 ianuarie 2013, în cadrul "şedinţei de îndată" care a avut loc la sediul Primăriei din Ocna Mureş, a fost votată, printre altele, o scrisoare de întenţie la iniţiativa primarului oraşului Ocna Mureş, către lichidatorul judiciar al fostei platforme UPSOM, Casa de Insolvenţă TRANSILVANIA SPRL prin care primăria doreşte cumpărarea stadionului Soda cu 35.000 euro plus TVA.

     "Consider că stadionul Soda merită să fie restituit comunităţii din oraşul Ocna Mureş. Este o emblemă a oraşului care trebuie repusă pe picioare" a declarat  primarul Silviu Vinţeler .

     "Stadionul din Ocna Mureș, județul Alba, a fost ridcat în secolul trecut peste râul Mureș, chiar în fața uzinelor de sodă din oraș. Arena a prins contur în micuțul orășel din Transilvania din dorința baronului belgian Solvay, care a vrut ca inginerii și muncitorii săi să aibă unde se relaxa la o partidă de fotbal, după o zi de muncă în uzină. Așa a prins contur arena care avea să intre în istorie ca prima cu nocturnă din România. Stadionul „Solvay“ pe care răsuna în perioada interbelică îndemnul galeriei „Hai Soda dragăăăă!“ este acum doar o umbră a gloriei de altădată. Aici, printre peticele de pământ sterp se antrenează doar tinerii care joacă în echipa de fotbal locală, de Liga a IV-a." – Adevarul de Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *