Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Când se va redeschide spitalul din Ocna Mureş ?

Publicat

- 277 vizualizări

     Redeschiderea spitalului orăşenesc Ocna Mureş pare un coşmar care se prelungeşte la infinit. După închiderea spitalului pe motiv ca nu era rentabil (de când sănătatea e ceva rentabilă?) prin HG 212/2011, în 1 aprilie 2011, a venit prima veste bună în 2012 când s-a dat undă verde redeschiderii lui, însă pe hârtii clădirea care adăpostea spitalul nu mai era al oraşului ci al unui "om de afaceri".  Au urmat numeroase procese pentru recâştigarea clădirii şi în cele din urmă (cu excepţia posibilităţii prelungirii procesului pe parte civilă printr-un recurs) s-a dat câştig de cauză propietarului de drept, oraşul Ocna Mureş. În tot acest timp mulţi dintre medici si-au căutat de lucru prin alte oraşe care aveau măcar un spital iar alţii s-au pensionat. De asemenea, asistentele medicale din spital au luat calea navetei zilnice.

     Zilele acestea s-a readus în discuţie eventualitatea redeschiderii spitalului din Ocna Mureş care pare să nu aibă o rezolvare din cauza lipsei de personal medical care să facă spitalul funcţional. Întrebat ce părere are despre această situaţie, primarul oraşului Ocna Mureş, domnul Silviu Vinţeler a a declarat pentru Ocna Mureş Online că în vederea redeschiderii spitalului a avut deja câteva discuţii cu mai mulţi medici care îşi desfăşoară activitatea în oraş şi care si-au arătat disponibilitatea de a lucra din nou în spital iar în ceea ce priveşte asistentele, sunt multe care s-ar întoarce la lucru în spitalul din oraşul în care locuiesc.

     Oricum până să se redeschidă spitalul se pare că mai este mult din păcate. Nimeni nu ştie dacă luna viitoare sau anul viitor… . Ocnamureşenii şi aşa slăbiţi la buzunare de economia precară a oraşului în care trăiesc, întregită de lipsa acută a locurilor de muncă, sunt nevoiţi în continuare să se deplaseze pentru probleme minore de sănătate în alte oraşe, probleme care ar putea fi rezolvate dacă ar exista un spital fie el şi "centru multifuncţional".

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *