Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Contractul de depozitare a gunoiului din Luduş pe halda oraşului Ocna Mureş va fi votat la şedinţa Consiliului Local de săptămana viitoare

Publicat

- 320 vizualizări

 

Ieri, 12 decembrie 2012, a avut loc o şedinţă "de îndată" a Consiliului Local Ocna Mureş unde printre altele s-a discutat despre problema depozitării gunoiului în groapa de gunoi a oraşului. La şedinţa de ieri a participat şi Cristian Moldovan, primarul oraşului Luduş. Motivul vizitei a fost acela de a solicita consilierilor permisiunea de a aduce gunoiul menajer din Luduş la groapa de gunoi din oraşul nostru.

"Spre stupoarea mea, dincolo de orice politeţe oficială, primarul Luduşului a fost tratat aproape ca un binefăcător al oraşului. Deşi toţi aveau cunoştinţă de refuzul clar al ocnamureşenilor de a primi gunoiul altora, s-a discutat despre ce minunăţii s-ar putea face în Ocna Mureş cu mărunţişul produs din gunoaie.

Pe lângă iniţiatorul proiectului, domnul consilier Stănescu, cel mai înfocat susţinător al transformării oraşului Ocna Mureş în groapa de gunoi a altora este vice-primarul Pavel Gligor Podariu, autoproclamat administratorul gunoaielor. Din punctul dânsului de vedere, problema este ca şi rezolvată: mai trebuie doar o ştampilă şi gata, liber la gunoi! Ocnamureşeni, dormiţi liniştiţi, viceprimarul veghează la somnul dumneavoastră!

Demersul Asociaţiei Ocnamureşanul împotriva depozitării gunoiului din alte oraşe la groapa de gunoi din Ocna Mureş a fost prezentat primăriei şi, cu ajutorul unui consilier, a fost redactat un proiect de hotărâre în acest sens. Problema este că acesta nu a fost introdus până acum pe ordinea de zi a şedinţelor consiliului local (ordinare sau de îndată) pentru a fi votat. Acum am văzut şi de ce. Dacă acest proiect era votat de consilieri, primarul Luduşului nu mai avea ce căuta la şedinţă. Cel puţin nu cu problema gunoiului. Primarul Silviu Vinţeler a negat categoric orice legătură între vizita omologului său din Luduş şi amânarea introducerii pe ordinea de zi a proiectului privind modificarea Regulamentului de depozitare a deşeurilor.  Hotărârea finală aparţine consilierilor dar semnătura de pe contract va fi a primarului " se scrie pe ocnamuresanul.ro

"Am atras atenţia atât consilierilor cât şi a primarului Silviu Vinţeler asupra faptului că cetăţenii din Ocna Mureş sunt categoric împotriva aducerii de deşeuri de orice fel din alte oraşe. Ca dovadă, peste 1000 de cetăţeni ai oraşului au semnat pe listele noastre. Este trist că niciun factor de decizie nu pune pe primul loc sănătatea oamenilor. " a declarat pentru Ocna Mureş Online preşedintele Asociaţiei Ocnamureşanul, domnul Nistor Cătălin.

Mai multe despre acest subiect pe ocnamuresanul.ro
 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *