Suntem şi pe:

Articolele zilei

Cetățenii din Ocna Mureș au fost sfătuiți de polițiști să nu se lase influențați de mita electorală în cadrul campaniei „Tu decizi! Votează legal!”

Publicat

- 271 vizualizări

În data de 23.11.2012, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei Oraşului Ocna Mureş au efectuat activităţi de informare a cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare, cu ocazia pieţei săptămânale ce a avut loc în oraşul Ocna Mureş.

Cetăţenii au fost îndrumaţi să respecte legislaţia electorală, cu privire la exercitarea dreptului de vot şi să nu se lase influenţaţi de mita electorală. Totodată au fost distribuite cca. 700 de flyere ale campaniei.  

Ministerul Administraţiei şi Internelor desfăşoară o campanie de informare, prevenire şi conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile nerespectării legislaţiei referitoare la procesul electoral pentru alegerile parlamentare, campanie care se desfăşoară la nivel naţional în perioada 08 noiembrie – 09 decembrie 2012 sub sloganul „ Tu decizi! Votează Legal!”

În judeţul Alba poliţiştii, jandarmii, angajaţii ISU şi reprezentanţii Instituţiei Prefectului vor distribui în acest scop 8.000 de flyere iar 900 de afişe vor fi postate în locuri cu vizibilitate maximă pentru cetăţeni, inclusiv la secţiile de votare în ziua alegerilor.

Centrul Judeţean de Comunicare Alba reaminteşte că potrivit art. 55 din Legea 35/2008, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum şi primirea acestora de către alegător, în acelaşi scop, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Tentativa se pedepseşte.

Prin bunuri interzise în sensul legii se înţelege acele obiecte care au valoare economică peste suma de 10 lei fără TVA, precum şi mărfuri de utilitate alimentară precum alimente, băuturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau mărfuri nealimentare.

 

 

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design