Suntem şi pe:

Stiri diverse

Actorul Serban Ionescu a pierdut lupta cu boala incurabila de care suferea

Publicat

- 361 vizualizări

Actorul Serban Ionescu s-a stins din viata miercuri seara, la Spitalul Floreasca, acolo unde fusese dus, inca de marti, dupa ce starea lui s-a agravat. Boala incurabila l-a macinat rapid, a ajuns dintr-un om puternic o epava: cu doua luni in urma a implinit 62 de ani. Serban Ionescu a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica –  o boala progresiva, invalidanta si fatala: mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale ale corpului au devenit, pentru el, din ce in ce mai dificile.

“Vorbeste, rade, discuta, insa are probleme locomotorii cauzate de boala sa. A fost la patru clinici in Germania si a fost diagnosticat cu scleroza amiotrofica. Boala este incurabila, nu exista un tratament care sa duca la vindecare”, preciza atunci avocatul Catalin Dancu, care il reprezenta pe Serban Ionescu in divortul de sotia lui, Magda Catone.

Serban Ionescu a fost diagnosticat initial cu borelioza, o boala grava provocata de intepatura unei capuse si care prezinta o serie de simptome asemanatoare celor ale sclerozei amiotrofice, afectand la randul ei muschii si alte organe si provocand probleme cu vorbirea, respiratia si deglutitia.In primavara, Guvernul suplimentase bugetul Ministerului Sanatatii cu 88.000 lei pentru tratamentul in strainatate al actorului Serban Ionescu.

Serban Ionescu s-a nascut s-a nascut pe 23 septembrie 1950 in Corabia. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica la clasa lui Amza Pelea si la terminarea facultatii a fost repartizat la Teatrul din Petrosani. A urcat apoi pe scena la Teatrul Mic si Teatrul din Sibiu, Teatrul de comedie, Teatrul Odeon, dupa care din 2001 a putut fi aplaudat in productiile Teatrului National Bucuresti. In ultimii ani,  Serban Ionescu a jucat in spectacolele: “Dineu cu prosti”, “Eduard al III-lea”, “Livada de visini” si “Molto, gran’ impressione”.

Publicitate

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *