Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Şedinţă „de îndată” a Consiliului Local Ocna Mureş pentru discutarea a două noi proiecte de modernizare a oraşului Ocna Mureş

Publicat

- 367 vizualizări

Uioara de Sus, Ocna Mureş

 

            Mâine, 22 noiembrie, Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş se va întruni în şedinţă "de îndată" pentru a fi supuse votului două proiecte de hotărâre ce se referă la îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Cum lucrările de modernizare a cartierului Malinului sunt destul de avansate, se are deja în vedere demararea altor două  lucrări de modernizare: unul în Uioara de Sus şi celălat pe trei străzi din oraşul Ocna Mureş.

            Primul proiect prevede "Proiectare modernizare cartier Blocuri Uioara de Sus". Prin proiectare se prevăd următoarele modernizări:

            1. Strada Lungă – asfaltare pe o lungime de 400 m carosabil şi trotuar, începând de la baza dealului Hagău.

             2. Strada Salcâmilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime).

            3. Strada Blocurilor – modernizare prin bordurare şi asfaltare carosabil (lăţime 5,5 m) şi trotuar pe partea cu casele (1,2 m lăţime).

            4. Aleea Independenţei – se va amenaja complet cu trotuare, bordurări, asfaltare. De asemenea se vor amenaja spaţii verzi cu mobilier urban, parcuri de joacă şi terenuri de sport. Iluminatul public în zonă va fi modernizat în totalitate.  

            Al doilea proiect de hotărâre prevede "Proiectare modernizare străzile V. Alecsandri, Dr. Ion Raţiu, şi T. Vladimirescu". Se urmăreşte obţinerea următorilor parametri tehnici:

            str. V Alecsandri – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m şi trotuare de 1,2 m lăţime pe ambele părţi acolo unde terenul permite executarea lor. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.

            str. T. Vladimirescu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.

            str. Dr. Ion Raţiu – cale de rulare cu lăţimea de 5,5 m acolo unde terenul permite această execuţie. Trotuarul se va proiecta la 1,2 m lăţime, iar acolo unde sunt porţiuni mai înguste acesta nu va avea mai puţin de un metru, drumul urmând a fi proiectat pe lăţimea rămasă. De asemenea se urmăreşte amenajarea intersecţiilor şi realizarea scurgerii apelor pluviale.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *