Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Om de afaceri din Ocna Mureş condamnat la 10 ani de închisoare pentru fraudă din fonduri europene

Publicat

- 596 vizualizări

Locul unde candva era cladirea Bailor Sarate din Ocna Mures

 

     Sentinţă şoc la Judecătoria Aiud. Un om de afaceri din Ocna Mureş, Vasile Vasilca, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru o înşelăciune de 68.000 de euro din fonduri europene. Comparativ, fostul secretar de stat Silviu Bian, judecat pentru luare de mită în valoare de aproape 300.000 de euro, a primit 9 ani de închisoare.

     Vasile Vasilca, administratorul societăţii Băile Sărate SA Ocna Mureş a primit 10 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare de documente sau declaraţii inexacte sau incomplete care au ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele acestora, cu producerea de consecinţe deosebit de grave.

     A mai fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de schimbare fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Comunităţii Europene sau din bugetele administrate de acestea sau în numele acestora, cu producerea de consecinţe deosebit de grave. De asemenea, omul de afaceri a mai primit 1 an de închisoare pentru infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

     Vasiel Vasilca trebuie să returneze Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor suma de 68.000 de euro. Proiectul european era destinat revitalizării fostelor băi sărate din Ocna Mureş- Sentinţa pronunţată în luna octombrie nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Societatea Băile Sărate SA Ocna Mureş a intrat în procedură de insolvenţă la începutul lunii noiembrie 2012.

Citeste tot articolul pe Adevarul de Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *