Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Țeavă de gaz în mijlocul unei străzi din Ocna Mureș

Publicat

- 377 vizualizări

          

            Undeva în oraşul nostru, culmea tupeului de toamnă, o ţeavă de alimentare cu gaz metan se încăpăţânează de ani de zile să stea în mijlocul drumului. Deşi sesizări s-au făcut destule, se pare că măsuri se vor lua doar după ce această anonimă ţeavă se rupe sau fisura şi cineva din cale afară de jucăuş va umbla cu flacără deschisă pe lângă ea.

            Avem atâtea exemple în ţară de ţevi aiurea, neverificate, montate de fantome sau firme fantomă, chiar trebuie să avem şi noi în oraş ţeava noastră celebră? Chiar trebuie să moară cineva pentru a se lua măsuri? Chiar trebuie şi la noi să se întâmple lucruri pe care din păcate alţii le-au verificat deja cu consecinţe tragice? 

           Pe prelungirea străzii Abatorului se află de ani de zile o ţeavă de gaz metan care este exact în mijlocul drumului şi culmea trece peste spărtura din canalul de gardă de pe acea stradă. Nu are nimic sub ea, şi o bicicletă dacă o calcă o face să se îndoaie. O căruţă sau un autoturism au toate şansele să o rupă sau să o fisureze. Localnicii din zonă au făcut sesizări peste sesizări dar degeaba. Nimeni din cei direct responsabili (E.ON) nu e interesat în rezolvarea problemei.

            Oare E.ON e casă de pariuri, care zboară mai sus la o eventuală explozie? Sau apropierea iernii dă speranţe locuitorilor de acolo la o încălzire globală a zonei, dacă se sparge ţeava apare o flacără de încălzeşte tot cartierul?

            Lăsând macabrul, ironia şi sarcasmul la o parte, cine şi ce măsuri trebuie să ia? Pentru că problema e mai gravă decât pare. De ce? Pentru că sunt şi alte probleme, dar asta se poate oricând lăsa cu morţi. Poate chiar acum când citiţi aceste rânduri ţeava s-a rupt. Responsabilităţi? ZERO!!! Punem pariu că toţi se ascund şi arată cu degetul spre alţii? Nimănui nu-i pasă decât DUPĂ, niciodată ÎNAINTE.

            Ca-n politică, pentru că tot e campanie electorală…

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *