Suntem şi pe:

Stiri diverse

Castiga 5 bani de PET la aparate de colectare

Publicat

- 266 vizualizări

 

Aparate speciale, de 20.000 de euro, pentru colectarea de PET-uri si doze din aluminiu, in vederea reciclarii, vor fi amplasate in marile lanturi de magazine: cei care aduc asemenea ambalaje vor fi rasplatiti, pentru fiecare bucata, cu vouchere de cinci bani.

Un acord pentru imbunatatirea colectarii si reciclarii a fost semnat luni, la Ministerul Mediului, intre reciclatori, retaileri si minister, in prezenta premierului Victor Ponta. Acordul prevede ca reciclatorul va achizitiona si va pune la dispozitia retailerilor aparatele de colectare de PET-uri si aluminiu – un aparat costa costa 20.000 de euro, suma la care se adauga costurile de intretinere, atingand 30.000 de euro – in timp ce magazinele vor acoperi valoarea voucherelor prin reduceri la cumparaturi. Ministerul Mediului contribuie la acest proiect prin eliminarea taxei pe venit de 16 la suta pentru primirea deseurilor din ambalaje returnate prin automate de colectare.
 

Scump, dar face treaba! Un asemenea aparat a adunat, intr-o singura luna, zeci de mii de PET-uri

Publicitate

Potrivit lui Constantin Damov, fondatorul Green Group, citat de Mediafax, intreaga operatiune este “pur comerciala”, cheltuielile fiind suportate de reciclator si de retaileri pentru implementarea acestui program, neapelandu-se la Fondul pentru Mediu sau fonduri europene. Reciclatorul sustine ca initiativa are succes: in Pitesti, un singur aparat a colectat in august 60.086 de  PET – uri si 21.731 de cutii de aluminiu intr-o luna.

Victor Ponta s-a aratat incantat de proiect: “Imi doresc sa nu mai traiesc in tara PET -urilor, a sticlelor de plastic, a cutiilor aruncate peste tot, pe orice drum, in spatele oricarei cladiri, (…) cand vezi o sticla de plastic sau un PET e o adevarata agresiune”. El a apreciat ca astfel de aparate ar trebui montate in jurul marilor restaurante, cluburi, stadioane. Vreau sa vad statiunile, fie ca vorbim de Mamaia, Sinaia, Herculane, vreau sa vad pline de asemenea proceduri si tehnologie, pentru ca la mare sau la munte stai printre PET – uri, dai peste  PET – uri, este boala secolului”.

Sursa: mediafax

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *