Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Primăria Ocna Mureș concesionează serviciul public de salubrizare

Publicat

- 370 vizualizări

 

Primăria din Ocna Mureș a scos la licitație concesionarea serviciului public de salubrizare a orașului și a localităților componente și aparținătoare: Uioara de Jos, Uioara de Sus, Războieni-Cetate, Cisteiu de Mureș și Micoșlaca. Contractul, care nu include și serviciile de deszăpezire, are o valoare estimată de 4.332.020 lei (aproximativ 970.000 de euro) și o durată de 5 ani.

Câștigătorul licitației va presta următoarele activități: precolectarea, colectarea selectivă şi transportul deșeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepția celor cu regim special; măturatul, stropitul și întreținerea căilor publice, curăţarea rigolelor; colectarea, transportul, depozitarea şi valorificarea deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, instituţii publice şi agenţi economici, neasimilabile celor menajere (mobilier, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.); colectarea, transportul, depozitarea deşeurilor rezultate din activităţi de construcţii şi demolări precum si din tăieri, cosmetizări de arbori, resturi vegetale și altele asemenea.

Firma care va câştiga licitaţia trebuie să dispună de următoarele dotări necesare funcţionării serviciului public de salubritate cuprinde: 3 autocompactoare; 1 autocontainieră (transport containere); 1 autospecială colectare selectivă; 1 automăturătoare; 1 autostropitoare; 1 încărcător frontal; 2 autobasculante (autoutilitare pentru transport deșeuri voluminoase).

De asemenea, operatorul va asigura un număr de eurocontainere și de cărucioare pentru încărcat gunoi stradal, suficient pentru desfășurarea în bune condiții a activității. Toate mijloacele de transport, dotările și utilajele trebuie să aibă o stare tehnică corespunzatoare și vor deservi numai oraşul Ocna Mureş.

Potrivit caietului de sarcini, operatorul cu care se va semna contractul are permisiunea de a desfăşura activităţile de precolectare, colectare şi transport al deşeurilor municipale, inclusiv a deşeurilor toxice periculoase din deşeurile menajere, cu excepţia celor cu regim special, în condiţiile legii, în aria administrativ-teritorială a oraşului Ocna Mureş ( Ocna Mureş, localităţile componente Uioara de Sus şi Uioara de Jos, satele aparţinătoare Războieni Cetate, Cisteiu de Mureş, Micoşlaca), în limitele în care este autorizat. Numărul mediu anual de locuitori din aria de operare este de 15.500 locuitori înregistraţi, inclusiv flotanţii, majoritatea cu gospodării individuale (existând o singură asociaţia de locatari) iar numărul economici ce funcţionează pe raza administrativă a oraşului este de 193.

În prezent activitatea de colectare, selectare şi depozitare deşeuri la nivelul localităţii se realizează de către SC Salprest Alba, în baza unor contracte încheiate direct cu beneficiarii persoane fizice şi juridice.

sursa: ziarulunirea.ro

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *