Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Problema gunoiului împarte oraşul Ocna Mureş în două tabere

Publicat

- 258 vizualizări

 

     În urmă cu câteva zile în articolul Groapa de gunoi a oraşului Ocna Mureş din nou în actualitate publicam punctul de vedere al administraţiei locale în ceea ce priveşte adoptarea unui regulament de organizare şi funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş aprobat în  HCL126/2012

    În urma mediatizării în presa locală dar şi judeţeană a acestui regulament mai mulţi cetăţeni din Ocna Mureş s-au arătat indignaţi de faptul că respectivul regulament dă posibilitatea depozitării de gunoi şi din alte oraşe în groapa de gunoi aflată la mică distanţă de oraşul Ocna Mureş.

    Deşi prin noul regulament se vor incasa bani la buget, se vor creea câteva locuri de muncă şi se va gestiona astfel mai bine groapa de gunoi a oraşului Ocna Mureş iar din banii obţinuţi autorităţile locale susţin ca vor putea închide groapa de gunoi în 2013, sunt oameni care sunt total împotrivă asupra unui punct din regulament şi anume cel privitor la Accesul la serviciul de depozitareprin care se permite depozitarea de deşeuri şi din alte oraşe, comune sau sate din ţară:

    ART. 7

    (1) Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice, care au incheiat contracte de depozitare  au garantat dreptul de a beneficia de acest serviciu.

    Acest aliniat trebuie neapărat schimbat, susţin o parte din cetăţenii oraşului Ocna Mureş astfel încât să limiteze depozitarea deşeurilor provenite doar din  zona oraşului Ocna Mureş, a localităţile componente şi satele aparţinătoare oraşului Ocna Mureş.

    Iată şi căteva reacţii ale oamenilor din oraş:

"Depozitarea deşeurilor de orice fel în cantităţi enorme are ulterior, efect nociv asupra mediului înconjurător pe termen îndelungat. În loc să limităm, spre închiderea gropii, a cantităţii de gunoi care urmează a fi depozitată, noi o îndopăm ca pe o raţă înainte de a fi tăiată." Marius.S.

"Prefer să plătesc şi eu ca locuitor al oraşului Ocna Mureş în plus doar pentru gunoiul meu că am vazut scris la dumneavoastră pe sit că Salprest nu va plăti decât doar pentru gunoiul provenit din satele şi comunele din jurul oraşului Ocna Mureş." Cosmin

"Sunt sigur că domnul primar va găsi o soluţie în viitor în a găsi banii necesari pentru a închide groapa de gunoi. Nu pot fi de acord însă cu acceptarea a şi mai mult gunoi lângă oraşul nostru." anonim

    O asociaţie din Ocna Mureş, intitulată Asociația ”Ocnamureșanul” a început acțiunea de strângere de semnături pentru o inițiativă legislativă locală care are ca scop modificarea articolului 7, Secţiunea 2 din regulamentul de organizare şi funcţionare a depozitului de deşeuri nepericuloase a oraşului Ocna Mureş

Accesul la serviciul de depozitare

ART. 7

(1) Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice, care au incheiat contracte de depozitare  au garantat dreptul de a beneficia de acest serviciu.

Acest aliniat sa fie modificat în felul următor:

"Toţi utilizatorii, persoane fizice sau juridice, care au incheiat contracte de depozitare  au garantat dreptul de a beneficia de acest serviciu.  Este interzisă încheierea de contracte de depozitare și depozitarea gunoiului de orice fel ce provine din unități administrativ teritoriale altele decât orașul Ocna Mureș, a localităților componente și satele aparținătoare orașului Ocna Mureș."

    Dacă doriţi să semnaţi pentru modificarea respectivului articol din regulament puteți descarca acest formular pentru semnături pe care puteți sa îl semnați si sa îl trimiteți pe adresa Asociației, str. Lunga, nr. 254 Ocna Mureș sau sa sunați la tel: 0752-621501 sau 0744-324094 pentru ca unul dintre voluntarii asociației să se deplaseze pentru a prelua formularul.

   Problema gropii de gunoi de lăngă Ocna Mureş împarte oraşul în două tabere: o tabără care susţin pe deplin acest regulament şi o tabără care sunt împotriva unui punct din regulament. Cum se va sfârşi toată situaţie vom vedea…

 

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *