Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Capcana mortală de pe strada Cloşca

Publicat

- 362 vizualizări

 

Capcana de pe strada Closca....

 

      În 2005 se încheiau lucrările de modernizare  a două străzi din Ocna Mureş : Cloşca şi Crişan. S-a introdus canalizarea s-a turnat covor asfaltic s-au realizat rigole si trotuarele au fost şi ele asfaltate (strada Cloşca).

      Potrivit martorilor care au asistat atunci la lucrări, capacele de canal şi blocurile de beton în care erau turnate ramele acestora au fost aduse de o maşină mare pe strada Cloşca şi basculate la gramadă deşi erau mai multe modele. După montarea ramelor, capacele de canal au fost potrivite după ochi  aşa că este de la sine înţeles ce a urmat. De atunci, locuitorii străzii Cloşca au parte mai ales noaptea de concerte suţinute de capacele de canal care nu calcă perfect pe ramă şi care la trecerea maşinilor sună puternic. Am mai scris despre asta în martie 2010 Atenţie sar capacele . Soluţia adoptată atât de cei resposabili de întreţinerea acestor guri de canal dar şi a locuitorilor din zonă a fost montarea unor bucăţi de cauciuc care să amortizeze jocul capacelor care sunau.

     Soluţia s-a dovedit ineficientă mai ales în cazul unei guri de canal unde în urma mişcărilor repetate a capacului s-a rupt o bucată din rama de susţinere. În momentul în care o maşină trece peste acel capac el sare cum se vede şi în foto de sus. Este o chestiune de timp până ce o nenorocire o să aibă loc acolo dacă nu se iau măsuri. Deşi deja cineva şi-a rupt roata acolo, iar capacul sare  de 2-3 ori pe zi de la loc, având în vedere şi traficul de pe strada respectivă şi că trebuie să recunoaştem mulţi merg cu viteză nu am exagerat când am intitulat acest articol Capcana mortală…

     Şoferul "norocos" care va da cu roata în canal şi la o viteză de 30-50 km/h poate "alege" între a se da peste cap sau de a intra într-un gard unde poate surprinde şi zdrobi un pieton sau mai mulţi aflaţi în acele momente pe trotuar.

     Pericolul îi pândeşte şi pe bicicliştii care circulă pe strada respectivă. Şi ca scenariul să fie şi mai sumbru tocmai în zona respectivă noaptea e beznă totală, nu există iluminat public pe o porţiune de zeci de metri.

     "Mi-am făcut un obicei de a mă uita peste gard şi să verifc dacă capacul e la locul lui. Au fost cei care se ocupă de canalele din Ocna Mureş şi au pus cauciucuri. Nu asta e soluţia, capacul tot sare. Zilele trecute a oprit un taximetrist, s-a dat jos a pus capacul la loc şi a plecat mai departe. Singura soluţie e de a schimba toată placa de beton cu tot cu rama ruptă. Însă ei tot vin şi pun cauciucuri., spun ca schimbarea totală a gurii de canal e o soluţie scumpă. E mai scumpă ca viaţa unui om? Sau a mai multora? " ne-a declarat un locuitor de pe strada Cloşca.

     Rugăm pe cei responsabili cu întreţinerea gurilor de canal din Ocna Mureş să ia în serios această problemă. Iar dacă nu v-am convins vă rugăm să urmăriţi înregistrarea de mai jos:

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *