Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Sâmbătă noapte trecem la ora de iarnă

Publicat

- 316 vizualizări

 În noaptea de sâmbătă spre duminică, 27 spre 28 octombrie, România va trece la ora oficială de iarnă, ora 04:00 urmând să devină ora 03:00. Trecerea la ora de iarnă înseamnă, de fapt, revenirea la ora oficială standard.

Sistemul de modificare a orelor are ca scop folosirea cât mai eficientă a luminii soarelui, pentru ca principalele activităţi umane să se poată desfăşura cât mai mult în timpul zilei.

CFR Călători va trece în activitatea de transport la ora Europei Orientale, în noaptea de sîmbătă spre duminică, atunci cînd ora 4 devine ora 3. Trecerea la ora Europei Orientale nu va modifica mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară pînă în noaptea de 27 spre 28 octombrie. În noaptea de 27 spre 28 octombrie 2012, cînd ora 4 devine ora 3, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4, vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectînd ora Europei Orientale.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona pînă la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă pînă la staţia finală îşi vor continua mersul pînă la destinaţie.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *