Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Grădiniţele din Ocna Mureş vor avea căldură

Publicat

- 266 vizualizări

      Gradinita cu program prelungit nr.6

 

      În urma articolului "Nu sunt bani…" publicat în data de 24 octombrie 2012 în care aminteam printre altele că în gradiniţele din Ocna Mureş copiii stau în frig pe motiv că intituţiile respective nu au bani deşi Primăria Ocna Mureş susţine ca sunt l-am contactat telefonic pe primarul Silviu Vinţeler să ne prezinte concret, situaţia creată.

      "La grădiniţe centralele termice nu sunt puse în funcţiune pe motiv că se face economie, că nu sunt bani. Directoarea grădiniţelor susţine în faţa părinţilor copiilor înscrişi că primăria nu a alocat fonduri pentru unităţile pe care le gestionează. Că vinovat pentru frigul care există în incinte şi este de nesuportat pentru cei mici ar fi primarul. Reamintesc doamnei directoare că are în contul grădiniţelor 60.000 lei de multă vreme. Doar incompetenţa dumneaei este motivul pentru care copiii stau în frig. Ar fi foarte bine dacă în posturi de directori ar fi numite persoane cu minime capacităţi manageriale în activitatea pe care o desfăşoară. S-ar evita de la început astfel de situaţii în care părinţii sunt minţiţi iar copiii suferă din cauza unor incompetenţi numiţi pe cu totul alte criterii decât profesionalism. Repet, doamnă directoare, aveţi 60.000 de lei (600 milioane lei vechi) în contul grădiniţelor de mult timp. Cu aceşti bani se poate da căldură toată iarna în toate grădiniţele şi se pot monta şi termopane acolo unde acestea lipsesc." a declarat primarul Silviu Vinţeler.

      Având în vedere aceste acuzaţii doamna Marina Sidonia, directoarea instituţiilor preşcolare din Ocna Mureş ne-a declarat: "De două săptămâni am început să dăm drumul la căldură câte o jumătate de oră dimineaţa şi o jumătate de oră la amiază. Nu am ştiut până ieri (24 oct. 2012 n.r.) de existenta celor 60.000 lei în cont pentru că de anul acesta primim direct banii, nu mai suntem subordonaţi altei instituţii de învăţământ din oraş. Având în vedere această situaţie şi faptul că s-a răcit vremea, vom da drumul la căldură de acum încolo atât cât este necesar."

     Sperăm că situaţia s-a clarificat acum şi copiii din Ocna Mureş nu vor mai sta în frig. Vremea s-a răcit brusc şi în noiembrie se anunţă chiar zăpadă.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *