Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Podul rutier de peste Mureş va intra în reparaţii capitale

Publicat

- 354 vizualizări

Podul rutier de peste Mureş

 

      În data de 2 noiembrie 2012 va avea loc licitaţia pentru lucrările de reparaţii la podul rutier de peste Mureş. În urma proiectului tehnic efectuat de firma SC ROMASCONCEPT SRL din Bucureşti s-a aprobat în HCL 130 din 27 septembrie 2012 "achizitia reparatie capitala pod rutier peste raul Mures, cod CPV:45221119-9-lucrari de constructii de renovari de poduri prin procedura cerere de oferte, criteriul de atribuire fiind pretul cel mai scazut".

     Astfel Primăria Ocna Mureş pune la bătaie 840.842, 32 lei fără TVA (1.042.644,45 lei cu TVA) adică peste 10 miliarde lei vechi pentru reparaţia capitală a podului. Firma care va câştiga licitaţia va efectua printre altele, conform caietului de sarcini: frezări ale betonului, izolare grinzi, refacere beton , refacere sistem rutier şi refacere parte metalică a podului. Durata de execuţie este de 8 luni de la data semnării contractului iar circulaţia nu va fi întreruptă pe durata lucrărilor. Se va circula pe o singură bandă alternativ.

      În urma unei expertize tehnice efecutate în vara acestui an, s-a constatat că podul rutier a cărui construcţie a fost finalizată în anul 1986 are nevoie urgentă de reparaţii capitale. Ne cerem de acum scuze pentru problemele de trafic care se vor ivi datorită acestor reparaţii. ne-a declarat domnul primar, Vinţeler Silviu.

      "Podul nou" după cum este cunoscut în oraşul Ocna Mureş este la prima reparaţie capitală după 26 de la construcţia sa. De-a lungul timpului s-au efectuat doar lucrări de întreţinere si de asfaltare.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *