Suntem şi pe:
Clinica Sante

Stiri diverse

Update: Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut 3 suspecţi de comiterea unui furt şi a două tâlhării. Unul din ei este din Ocna Mureş

Publicat

- 263 vizualizări

foto arhivaLa numai 16 ani, un tânăr din Ocna Mureş a fost prins furând şi tâlharind oameni in municipiul Alba Iulia alături de încă doi complici.

     În data de 15.10.2012, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au reuşit probarea activităţii  infracţionale şi reţinerea a 3 tineri, Claudiu M., de 19 ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba, S.I., un minor de 16 ani, din Ocna Mureş şi C.N., un minor de 16 ani, din comuna Corbii Mari, judeţul Dîmboviţa, suspecţi de comiterea, în perioada 11-14.10.2012, a 3 infracţiuni grave, înregistrate  pe raza municipiului Alba Iulia. 
     Astfel, la data de 14.10.2012, orele 22.58, Politia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată prin SNUAU 112 de către un cetăţean din Alba Iulia, cu privire la faptul că, din faţa blocului în care locuieşte, situat pe b-dul Transilvania din Alba Iulia, i-a fost sustras motoscuterul.

Imediat au fost alertate echipajele de poliţie din municipiul Alba Iulia care, pe strada Ştefan cel Mare din Alba Iulia, au identificat şi oprit vehiculul şi i-au reţinut pe principalii suspecţi de comiterea furtului, Robert Claudiu M. şi S.I. Aceştia au fost conduşi la sediul poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.
    În colaborare cu poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale, s-a stabilit că cei doi, împreună cu un C.N., sunt suspecţi de comiterea altor două infracţiuni, respectiv două tâlhării în legătură cu care poliţa a fost sesizată la data de 11.10.2012 şi 14.10.2012.
     Din probatoriul administrat până în prezent de poliţişti, rezultă că în data de 11.10.2012, în jurul orei 22.00, C.N., a urmărit-o pe o tânără pe strada Mihai Viteazul din Alba Iulia şi, prin violenţă, a deposedat-o de telefonul mobil, în valoare de 600 de lei.
În data de 13.10.2012, în jurul orei 22.20, cei 3 suspecţi, după ce au urmărit două tinere, ambele de 20 de ani, pe strada Mircea cel Bătrân din Alba Iulia, le-au atacat şi sub ameninţarea unui cuţit, le-au sustras genţile în care aveau mai multe bunuri, în valoare de aproximativ 400 lei.
În timpul atacului C.N. a folosit cuţitul pe care îl avea la el şi i-a provocat uneia dintre tinere o leziune superficială în zona spatelui.
     Poliţiştii au reuşit recuperarea prejudiciului, în proporţie de 90% iar faţă de cei 3 suspecţi a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 15.10.2012, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie şi complicitate la tâlhărie şi furt calificat.
     Cercetările sunt continuate.  

Update: Poliţiştii din Alba Iulia au mai documentat o infracţiune de tâlhărie în sarcina celor 3 tineri reţinuţi în data de 14.10.2012

           "La data de 15.10.2012, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către un bărbat de 42 de ani, din municipiul Aiud, judeţul Alba, cu privire la faptul că în noaptea de 12/13.10.2012, în jurul orelor 0,30, în timp ce se deplasa pe strada Septimiu Severus din Alba Iulia, a fost atacat de persoane necunoscute care i-au aplicat lovituri în zona capului după care i-au sustras din buzunar telefonul mobil şi portmoneul în care avea 90 de lei, cartea de identitate şi două carduri bancare.
           În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia a rezultat că autorii infracţiunii de tâlhărie sunt Claudiu M., de 19 ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba, S.I., un minor de 16 ani, din Ocna Mureş şi C.N., un minor de 16 ani, din comuna Corbii Mari, judeţul Dîmboviţa, aceeaşi care la data de  14.10.2012, au fost identificaţi şi reţinuţi de poliţiştii din Alba Iulia, ca fiind principalii suspecţi de comiterea altor două tâlhării pe raza municipiului Alba Iulia şi a unui furt de motoscuter.
    Cei 3 au fost prezentaţi ieri, 15.10.2012, Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. Parchetul şi-a însuşit propunerea, prezentându-i instanţei de judecată care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 zile pentru Claudiu M. şi pentru o perioadă de 19 zile pentru cei doi minori. " se arată în comunicatul IPJ Alba

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *