Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Încă un pas spre redeschiderea Spitalului din Ocna Mureş. Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de Hospital Clinic Dr. Filip SRL

Publicat

- 269 vizualizări

Cladirea spitalului orasenesc Ocna Mures

 

     Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat sentinţa definitivă în dosarul în care s-a judecat legalitatea unei hotărâri din 2011 a Consiliului local. Magistraţii au respins recursul formulat de firma Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti !

     Hotărârea Consiliului local prin care clădirea spitalului a fost concesionată firmei din Bucureşti a fost contestată în instanţă de Instituţia Prefectului pe motiv de nelegalitate, demers la care a aderat ulterior şi Primăria Ocna Mureş. Justiţia a pronunţat sentinţe favorabile Prefecturii şi Primăriei, atât la Tribunalul Alba cât şi la Curtea de Apel Alba Iulia. Sentinţa definitivă, prin care a fost respins recursul formulat de firma Hospital Clinic Dr. Filip SRL Bucureşti a fost pronunţată luni, 8 octombrie 2012, de Curtea de Apel.
Decizia din justiţie permite Primăriei, Consiliului local, Consiliului Judeţean şi Spitalului Judeţean de Urgenţă să înceapă demersurile pentru reînfiinţarea spitalului sub forma unui centrul multifuncţional.

    ” Această decizie este o victorie mai ales pentru comunitatea din Ocna Mureş, dar din păcate mai avem o etapă de parcurs în justiţie, anularea contractului civil semnat de fostul primar domnul Augustin Draguţ., proces aflat pe rol însă suspendat până la emiterea unei sentinţe definitive pe contencios, lucru care s-a întâmplat ieri (n.r. 8 octombrie 2012). Doar după soluţionarea procesului civil putem spune că am recuperat clădirea spitalului. Odată recuperată clădirea spitalului putem începe demersurile ce vor duce la rezolvarea problemei asistenţei medicale din zonă. ” ne-a declarat domnul primar Vinţeler Silviu

     La Ocna Mureş funcţionează un centru de permanenţă, unde 16 medici acordă asistenţă medicală de urgenţă pacienţilor. Spitalul închis pe 1 aprilie 2010 era destinat unei populaţii de 30.000 de locuitori din oraş şi din comunele Noşlac, Unirea, Lunca Mureşului, Hopârta, Fărău.

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *