Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

Hoții din Ocna Mureș nu iartă nimic

Publicat

- 310 vizualizări

     Dacă ar fi să se facă o statistică a infracțiunilor comise pe raza județului Alba, Ocna Mureș ar ieși pe primul loc la furtul de fier vechi. Și probabil ar primi și o "diplomă" specială pentru  " Cele mai neobișnuite cazuri de furturi". Pentru că în Ocna Mureș se fură și nisipul de pe jos. Da ați citit bine, săptămâna trecută niște persoane au fost prinse furând nisip de pe faleza amenajată ca plajă pe malul Mureșului. "Hoţii de nisip" umpluseră deja o căruță trasă de doi cai până și-a făcut apariția Poliția.

    Probabil instituția cu cei mai mulți angajați din oraș ar trebui să fie Poliția Ocna Mureș după câte au de făcut. Puțini știu că furturile, mai ales de fier vechi sunt zilnice în orașul Ocna Mureș. Se fură mereu din câmpul de sonde, din zona Salina Ocna Mureș, de sub castel și din jurul fostei intreprinderi GHCL-UPSOM. Să ne amintim cazul de zilele trecute cănd un tânăr a fost prins furând componente de susținere a unor conducte din zona Salina-GHCL UPSOM.

    Se fură fier de oriunde din oraș, s-a încercat să se fure suportul de leagăne din parcul de joacă din Cartierul Mălinului, puțin după inaugurarea lui, sau niște suporți de la pilonii podului rutier de la intrarea în oraș, suporți care au apărut de sub ape odată cu scăderea nivelului râului Mureș datorită secetei fără precedent din ultimele luni.

    Am ajuns însă la concluzia că înmulțirea acestor furturi nu poate fi pusă în cârca Poliției din Ocna Mureș sau a Poliției Comunitare. La ce efective au, nu pot sa acopere nici macar 20% din oraș. Însă noi putem pune mâna pe telefon și să sunam, în ultimul timp multe cazuri fiind soluționate datorită unor cetățeni de bună credință. Indiferența duce la sporirea unor astfel de infracțiuni.

     Poate alocarea de noi posturi în cadrul Poliţiei oraşului Ocna Mureş dar şi în cadrul Poliţiei Comunitare a oraşului vor duce la diminuarea  infracţiunilor prezentate în acest material. Pe lângă faptul că oraşul ar mai câştiga câteva locuri de muncă în plus, ar creşte şi siguranţa cetăţeanului de rând.

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *