Suntem şi pe:

Articolele zilei

7-9 septembrie 2012, Zilele oraşului înfrăţit Kozármisleny – Ungaria

Publicat

- 354 vizualizări

biserica catolică Kozármisleny

            În zilele de 7, 8 si 9 septembrie 2012, primarul şi viceprimarul oraşului Ocna Mureş au onorat invitaţia primăriei localităţii maghiare Kozármisleny de a participa la sărbătoarea comunităţii înfrăţite cu oraşul nostru.

            Vizita a fost ca reciprocitate la faptul că la Zilele oraşului Ocna Mureş a fost prezentă o delegaţie a maghiară, la invitaţia administraţiei locale

            Ca şi la noi, sărbătoarea localităţii reprezintă o manifestare culturală amplă, motiv de bucurie şi de distracţie pentru toţi membrii comunităţii.

            Au fost dansuri populare, muzică de toate genurile, inclusiv muzică corală cu corul Catedralei din Pecs, numeroase manifestări culturale cu concursuri de pictură, desen, artă veche. Nu au lipsit momente de stand up comedy, concurs de produse culinare, prezentare a produselor agricole specifice zonei, târgul local de vin şi multe altele.

            Nici cei mici nu au fost uitaţi, pentru ei existând standuri destinate special lor, precum şi o mulţime de concursuri tot pentru ei.

            Au fost premiaţi acei cetăţeni ai comunităţii care s-au evidenţiat în activităţile desfăşurate în ultimul an. Anul acesta au fost premiaţi printre alţii un om de cultură, un interpret de muzică la ghitară, un sportiv paralimpic. Premiile au fost simbolice, dar valoarea lor nu scade cu nimic respectul pe care aceşti oameni l-au câştigat în ochii locuitorilor din Kozármisleny.

            În ceea ce priveşte partea oficială a vizitei, reprezentanţii noştri locali au purtat discuţii cu consilierii locali, cu primarul oraşului înfrăţit, discuţii care au privit în principal posibilităţile de colaborare între cele două localităţi în domeniul cultural.

            Focul de artificii de duminică seara a pus punct final manifestărilor din acest an dedicate oraşului Kozármisleny.

Publicitate
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

Top articole ultimele 30 zile


AiudulMeu | La Târnăveni

Copyright © 2020 Powered by First design