Suntem şi pe:

Articolele zilei

Ajutoare agricultorilor pentru compensarea efectelor secetei

Publicat

- 260 vizualizări

Seceta prelungita a afectat si terenuri cultivate in zona orasului Ocna Mures

 

       Datorită secetei din anul agricol 2011-2012, Guvernul României a adoptat o hotărâre privind alocarea unor ajutoare de minimis, de care pot beneficia agricultorii, ce deţin între 1 şi 10 ha de teren arabil cultivat, indiferent că este vorba de persoane fizice, juridice, asociaţii, cooperative sau grupuri de producători.

       Valoarea acestui ajutor acordat de guvern este de 100 lei/ha de teren arabil cultivat, iar pentru a beneficia de această compensaţie, agricultorii trebuie să depună la primării, până în data de 15 octombrie 2012 următoarele acte:

1. o cerere însoţită de copia după cartea sau buletinul de identitate

2. dovada contului activ în bancă pentru virarea sumei

Publicitate

3. pentru cei care nu se află în evidenţele APIA, o adeverinţă eliberată de primărie, care să ateste că, în anul agricol 2011-2012, au cultivat minimum 1 ha de teren arabil.

4. copie a cererii unice de plată pe suprafaţă pentru anul 2012, însoţită de declaraţia de suprafaţă pe 2012, ambele trebuind să conţină sintagma „conform cu originalul”, fiind eliberate de centrele locale sau judeţene.

     APIA va pune la dispoziţia Direcţiei Judeţene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală lista cu beneficiarii, pe localităţi, iar până luni, 10 septembrie, fiecare primărie va primi datele atât ale beneficiarilor cât şi toate informaţiile legate de procedura care trebuie urmată pentru obţinerea de către agricultori a ajutorului de minimis pentru compensarea efectelor secetei.

     Sprijinul financiar se acordă pentru fiecare beneficiar într-o singură tranşă, începând cu data de 1 noiembrie 2012.

Publicitate

     Beneficiarii sprijinului financiar reprezentând ajutorul de minimis nu pot renunţa la calitatea de producători agricoli care exploatează suprafeţele de teren pentru care primesc sprijinul în cauză, pe o perioadă de 3 ani, începând cu anul în care sprijinul financiar a fost acordat.

     Prefectul Dan Coriolan Simedru a stabilit o întâlnire cu toţi primarii, în care procedura de informare a populaţiei, completare a cererilor şi depunerea actelor necesare intrării în posesie a ajutorului de minimis să fie detaliată. Întâlnirea va avea loc marţi, 11 septembrie 2012, ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia.

    Pentru a veni în ajutorul celor interesaţi vă punem la dispoziţie exemple de cereri completate atât pentru persoane fizice cât şi juridice dar şi modelul cererii care poate fi descărcat şi completat pentru a fi ataşat la celelalte acte în vederea obţinerii ajutorului de minimis.

Model cerere persoană fizică

Model cerere persoană juridică

Publicitate

Model cerere

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *