Suntem şi pe:
Clinica Sante

Articolele zilei

O investiţie în Ocna Mureş va crea 100 de locuri de muncă în viitorul apropiat

Publicat

- 364 vizualizări

    Sectie confectii textile Ocna Mures

    În urma cu o lună de zile oraşul nostru a fost vizitat de un om de afaceri italian care a venit să vadă o locaţie în vederea unei posibile investiţii. Astăzi, 3 septembrie 2012, omul de afaceri a revenit în Ocna Mureş pentru a demara oficial procedurile de înfiinţare a unei secţii de confecţii textile. În prima etapă vor fi angajate 25 persoane urmănd ca pe viitor numărul acestora să ajungă la 100. Nu e o cifră extraordinară însă pentru Ocna Mureş e ceva. Dacă mai punem la socoteală că în curând va porni şi staţia de recristalizare a sării care va aduce încă 100 locuri de muncă  şi că alţi trei investitori sunt interesaţi să vină în Ocna Mureş până la sfîrşitul anului 2013,  viitorul oraşului nu mai pare aşa sumbru.

  "Orice investiţie care duce la crearea de noi locuri de muncă pentru oraşul Ocna Mureş în aceste vremuri dificile din punct de vedere economic şi politic nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru mine şi pentru cetăţenii acestui oraş. Mai avem ceva semnale pozitive însă le vom anunţa în momentul în care vom şti sigur, cum a fost cazul de astăzi. Între timp încercăm să rezolvăm şi alte probleme ale oraşului, după cum aţi putut vedea prin oraş sunt în execuţie lucrări de plombare, reparare sau chiar asfaltare completă a mai multor străzi, lucrări pentru care s-au alocat aproximativ 200.000 euro. Asfaltările şi reparaţiile au început pe 27 august sunt în termen şi vor dura maxim 30 de zile. Tot zilele acestea, având în vedere că începe şcoala, am alocat Şcolii Generale "Lucian Blaga" suma de 7000 lei pentru repararea si modernizarea toaletelor din şcoala respectivă şi 10.000 lei pentru montarea de geamuri termopane şi alte îmbunătăţiri la clasele care necesitau astfel de lucrări." ne-a declarat domnul primar Vinţeler Silviu.

        Banii alocaţi şcolilor sunt folosiţi de către direcţiuni, iar repartizările pe clase şi în clase a elevilor este de asemenea atribuţia conducerii şcolii. Investiţiile şcolare se realizează în limita sumei repartizate iar sumele sunt strict gestionate de directorii nou numiţi. În ceea ce priveşte fondul de salarizare a cadrelor didactice, acesta este distribuit direct de Ministerul Educaţiei, deci nu mai depinde de primărie.

 

 

Citește mai departe
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *